Руският президент Владимир Путин подписа указ за награждаване на загиналия

...
Руският президент Владимир Путин подписа указ за награждаване на загиналия
Коментари Харесай

Путин награди с орден посмъртно загиналия блогър Татарски

Руският президент Владимир Путин подписа декрет за награждаване на починалия на 2 април боен сътрудник Владлен Татарски (с същинско име Максим Фомин) с медал " За смелост ". Документът е оповестен в понеделник на формалния портал за правна информация, заяви ТАСС.

 

Припомняме, че блогърът почина на 2 април вследствие на детонация в кафене в Санкт Петербург, където се организира креативната му вечер. Повече от 30 души са ранени.

Информационният център на Националния комитет за битка с тероризма съобщи, че нападението е планувано от специфичните служби на Украйна.

 

Освен това съветските разследващи организации настояват, че офанзивата е била планувана " с присъединяване на сътрудници " от " Фонда за битка с корупцията " на Алексей Навални. Фондът бе приет от съветските управляващи за екстремистка организация и по-късно бе неразрешен.

 

Според НАК Дария Трепова е покровител на Навални.

 

На друго мнение обаче е ръководителят на съветската частна военна компания " Вагнер " Евгений Пригожин, който счита, че зад убийството на Татарски в Санкт Петербург стои група радикали, а не Киев, съобщи ДПА.

 

" Не бих обвинил режима в Киев за тези дейности ", съобщи Пригожин. " Мисля, че работи радикална формация, която надали има някакви връзки с държавното управление " в Киев, добави той.Според неофициални информации заведението, в което избухна бомбата е благосъстоятелност точно на Пригожин. Трябва да се добави, че самият Пригожин,, сподели съветско знаме, на което е написал и името на Татарски. Появиха се информации, че даже Пригожин е бил измежду поканените посетители на мероприятието, само че както излиза наяве той сега е в Бахмут.

Михайло Подоляк, консултант на ръководителя на канцеларията на президента на Украйна, още във вечерта на произшествието отхвърли всякакво присъединяване на Киев в детонацията в Санкт Петербург, като я назова " вътрешен тероризъм ".

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР