Руският президент Владимир Путин подписа указ, с който официално увеличи

...
Руският президент Владимир Путин подписа указ, с който официално увеличи
Коментари Харесай

Нов указ на Путин: Доживотен затвор за измяна

Руският президент Владимир Путин подписа декрет, с който публично усили оптималната присъда за държавна измяна на пожизнен затвор, което е част от напъните за угнетяване на инакомислието от началото на войната в Украйна, съобщи Ройтерс.

Указът беше оповестен на уеб страницата на Кремъл. Законодателите към този момент гласоподаваха за увеличение на най-дългите присъди за държавна измяна от 20 години на пожизнен затвор.



Законодателите утвърдиха също по този начин увеличение на оптималната присъда за осъществяване на " терористичен акт " - дефиниран като действие, което заплашва живота на хората и има за цел дестабилизирането на Русия - на 20 години, от 15 години сега.

Лицата, приети за отговорни за бойкот, също могат да отидат в пандиза за 20 години, при 15 години до момента, а лицата, наказани за " интернационален тероризъм ", могат да бъдат наказани на пожизнен затвор, при 12 години до момента. В указа няма пояснение какво е " интернационален тероризъм ".

Путин подписа новия декрет в миг, когато съгласно правозащитни групи управляващите усилват напъните си да заглушат дребното останали гласове на опозицията.

Русия твърди, че сходни закони са нужни, с цел да се отбрани страната от навлизане на украинските и западните разследващи служби.

Руският президент Владимир Путин подписа декрет, който дава опция на хората, живеещи в следените от Москва елементи от Украйна, да получат съветско поданство, само че пък тези, които откажат или не легализират статута си, могат да бъдат депортирани.

Указът, за който съветските осведомителни организации оповестиха през днешния ден, обгръща четири украински района, които Русия едностранно разгласи за свои и отчасти управлява: Донецк, Луганск, Херсон и Запорожие.

Киев съобщи неведнъж, че ще си върне и четирите области и упреква Москва, че се пробва да накара украински жители да одобряват съветско поданство.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР