Руският президент Владимир Путин подписа днес спорния закон за масово

...
Руският президент Владимир Путин подписа днес спорния закон за масово
Коментари Харесай

Путин подписа спорния закон за разрушаване на стари жилищни сгради в Москва

Руският президент Владимир Путин подписа през днешния ден противоречивия закон за всеобщо разрушение на остарели жилищни здания в Москва и преместването на жителите им, съобщи Франс прес. Проектът провокира всеобщи митинги през май.
Официално обнародван през днешния ден, законът влиза в действие неотложно. Той беше гласуван от съветската Държавна дума на 14 юни и утвърден от Съвета на федерацията на 28 юни.

Според този огромен градоустройствен проект, разгласен през февруари от кмета на Москва Сергей Собянин, над 4000 здания от руско време би трябвало да бъдат разрушени от септември, което ще наложи да бъдат настанени на друго място няколко хиляди московчани.

Московското кметство желае да подмени тези хиляди малоетажни здания с високо строителство, позволяващо да бъдат настанени доста повече семейства в 12-милионната столица.

Проектът обаче съгласно критиците му съставлява липса на почитание от страна на управляващите към частната благосъстоятелност.

Пред всеобщото неодобрение управляващите отстъпиха и понижиха обсега на плана, който първоначално засягаше над 1 милион московчани.

Държавата дава обещание на хората апартамент със същите размери, само че не същата стойност в същия квартал. На доктрина за разрушаването на постройка ще бъде належащо единодушието на болшинството от жителите й. В подобен случай те ще разполагат с 60 дни, с цел да се изнесат, и няма да имат право да оспорват решението.

Наричани " хрушчовки ", защото са издигнати по времето на ръководството на Никита Хрушчов в Съветския съюз през 1950-те и 1960-те години, тези здания са емблематични за московските покрайнини и доста съветски градове, където са разрешили да се реши жилищната рецесия в страната по това време.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР