Руският президент Владимир Путин, по време на последния телефонен разговор

...
Руският президент Владимир Путин, по време на последния телефонен разговор
Коментари Харесай

Путин в разговора с Байдън обсъди историята на отношенията между Русия и САЩ

Руският президент Владимир Путин, по време на последния телефонен диалог с президента на Съединени американски щати Джо Байдън, напомни, че по време на Студената война Съюз на съветските социалистически републики и Съединените щати са били съперници, а през 90-те години - другари, само че НАТО все едно се уголемява и се доближава до границите на Русия. За това заяви пред кореспонденти в събота Юрий Ушаков, асистент на съветския водач.

„ Владимир Владимирович също мина през историята на връзките сред Съединените щати, НАТО и Русия – което в последна сметка докара до актуалната спешна обстановка. Президентът на Русия по-специално означи, че по време на Студената война Съветският съюз и Съединените щати бяха, несъмнено, 100 % съперници ", сподели той.

" А да вземем за пример, през 90-те сякаш бяхме другари. Но даже и тогава Съединени американски щати и НАТО надалеч не се придържаха към градивна политика във връзка с Русия. В последна сметка тъкмо тогава стартира практическото разширение на териториите на НАТО, точно тогава бяха признати нови членове и алиансът се приближи до границите на Русия “, сподели Ушаков.

Превод: ЕС
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР