Руският президент Владимир Путин отхвърли твърдението на британския премиер Борис

...
Руският президент Владимир Путин отхвърли твърдението на британския премиер Борис
Коментари Харесай

С препратка към Маргарет Тачър Путин опровергава Джонсън, че жените не започват войни

Руският президент Владимир Путин отхвърли изказванието на английския министър председател Борис Джонсън, че в случай че беше жена (Путин - бел.ред.), нямаше да нахлуе в Украйна, съобщава " Ройтерс ".

На конференция по време на визитата си в Туркменистан, той уточни решението на някогашния английски лидер Маргарет Тачър да изпрати войски на Фолкландските острови като опровергаване на теорията на Джонсън.

Вчера Джонсън дефинира решението на Путин да стартира това, което Москва назовава " специфична военна интервенция " в Украйна, като  " отличен образец за токсична неустрашимост "  и се подигра на " мачовската поза " на Путин.

Отвръщайки на удара, съветският водач съобщи: " Искам единствено да напомня събитията от най-новата история, когато Маргарет Тачър реши да стартира военна интервенция против Аржентина за Фолкландските острови. И по този начин, една жена взе решението да стартира военни дейности. Следователно това не е напълно точна отпратка от английския министър председател към това, което се случва през днешния ден ".

Путин продължи с рецензиите към хода на Англия преди 40 години да отвърне с военни дейности на опита на Аржентина да завземе едва обитаемоте острови, ръководени от британците в Южния Атлантически океан.

" Къде са Фолкландските острови и къде е Англия? ", запита Путин. Действията на Тачър бяха подбудени чисто и просто от имперски амбиции и предпочитание да удостовери техния имперски статут, заключи той.

Москва неведнъж е подлагала на критика военните интервенции на Запада в някогашна Югославия, Афганистан и Ирак и ги е посочвала като пример за западен империализъм и двуличие.

По време на своето ръководство, траяло две десетилетия, обаче самият Путин беше изправен пред голям брой обвинявания в империализъм поради желанията си принудително да разшири съветските граници и въздействие в бившето руско пространство. Самият той е заявявал, че би желал да може да предотврати разпадането на Съветския съюз.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР