Руският президент Владимир Путин определи като най-голямата грешка на страната

...
Руският президент Владимир Путин определи като най-голямата грешка на страната
Коментари Харесай

Най-голямата грешка на Москва бе твърде голямото доверие в Европа, смята Путин

Руският президент Владимир Путин дефинира като най-голямата неточност на страната във външнополитически проект за последните 15 години прекомерно огромното доверие към Европа, съобщи Българска телеграфна агенция. Путин направи изявлението на съвещание на интернационалния спорен клуб " Валдай " в Сочи, запитан от немска участничка какви неточности са позволили Русия и Европа в връзките си.

" Най-голямата неточност от наша страна беше, че прекалено много ви се доверихме. А вашата неточност е, че приехте това доверие като уязвимост и злоупотребихте с него ", сподели Путин. " Трябва да затворим тази страница и да продължим нататък, като основем връзките си на взаимното почитание и се отнасяме между тях като равноправни сътрудници ", добави той.

По отношение на обстановката в Украйна Путин съобщи, че Западът би трябвало да окаже въздействие на Киев за решение на спора. " Не е задоволително западните страни да се обръщат единствено към Русия, те би трябвало да въздействат и на позицията на Киев ", сподели той.

Добави, че Русия не се тормози от активизирането на НАТО в Източна Европа и Прибалтика. " Ние проучваме и деликатно следим. Всяка тяхна стъпка ни е известна и ясна ", сподели съветският президент и добави, " Да ги оставим да упражняват, всичко е под надзор. "

Руският президент съобщи, че американският държавен глава Доналд Тръмп би трябвало да бъде почитан, тъй като е демократично определен. На въпрос дали Москва се нервира от непредсказуемостта на Тръмп Путин отвърна, че тя е обвързвана със " мощна опозиция вътре в страната ", тъй като политическите му съперници " не му дават да извърши никоя от предизборните си начинания ". Той в същото време добави, че Русия остава отворена към съдействие със Съединени американски щати. Русия и Съединени американски щати реализират прогрес в Сирия и опитът от това взаимоотношение би трябвало да се популяризира и в други области, счита той.

Путин означи, че през времето на американско-съветските връзки е имало повече несъгласия, само че и по-голямо взаимно почитание и даде като образец неотдавнашното събаряне на съветските флагове от затворени съветски дипломатически задачи в Съединени американски щати.

Той съобщи, че има цялостно съображение да счита, че Москва, дружно с Дамаск, скоро ще разгроми терористите в Сирия. Според него има риск основаните в страната зони на деескалация да доведат до разделянето Ь, само че изрази вяра, че това ще може да се избегне.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР