Руският президент Владимир Путин одобри предложение на правителството за една

...
Руският президент Владимир Путин одобри предложение на правителството за една
Коментари Харесай

Путин одобри една неработна седмица заради бушуването на COVID-19

Руският президент Владимир Путин утвърди предложение на държавното управление за една неработна седмица при започване на ноември за битка с внезапното нарастване на инфектираните и умрелите от COVID-19, осведоми " Ройтерс ".

Починалите от/с ковид в Русия през последните 24 часа удариха още един дневен връх от 1 028 души, като новозаразените са 34 073 души.

Изказвайки се на предавано по малкия екран съвещание с представители на държавното управление, Путин акцентира, че " неработните дни " от 30 октомври до 7 ноември, през които хората ще не престават да получават заплати, могат да стартират по-рано или да бъдат удължени за избрани райони.

" Епидемиологичната обстановка се развива по друг метод във всеки район ", означи Путин и уточни: " В светлината на това ръководителите на райони имат право да постановат спомагателни ограничения. "

Властите ускориха спешността на напъните си да забавят пандемията, защото се сблъскват с необятно публикуваното отвращение на обществото да се инжектира с съветската ваксина " Спутник V ". Кметът на Москва разгласи през вчерашния ден четиримесечни ограничавания за престой вкъщи за неимунизирани над 60-годишни.

Кметството се опитваше да принуди комерсиалните центрове да свържат охранителните си камери към централизирана система за различаване на лица, която ще разреши на управляващите да наложат носенето на защитни маски на публични места, оповестява в. " Комерсант ".

Половината от 600 -те московски търговски центъра не са свързани към системата, сподели Комерсант, цитира Булат Шакиров, президент на Съюза на комерсиалните центрове.

" Но в този момент, заради възходящите инфекции, управляващите взеха решение да засилят контрола ", сподели той и добави, че комерсиалните центрове, които не съблюдават условията, могат да бъдат разпоредени да бъдат затворени.

Здравният министър Михаил Мурашко съобщи, че здравната система работи под огромно напрежение. Около 650 000 медицински експерти в цяла Русия са били включени в лекуването на пациенти, страдащи от COVID-19, заяви организация Интерфакс, представена от Мурашко в сряда.

Русия стартира акция за реваксинация през юли, една от първите страни, които го направиха, само че Путин към момента не е получил бустер, сподели Кремъл в сряда.

" Президентът към момента не е имунизиран ", сподели представителят на Кремъл Дмитрий Песков. " Той ще направи това, когато лекарите и експертите му кажат. "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР