Руският президент Владимир Путин обяви следващата седмица за неработна заради

...
Руският президент Владимир Путин обяви следващата седмица за неработна заради
Коментари Харесай

Коронавирусът накара Путин да отмени референдума

Руският президент Владимир Путин разгласи идната седмица за неработна поради ковид и сподели, че референдумът за поправките в конституцията на Русия би трябвало да бъде отсрочен.
В изключително послание към нацията той изясни, че от 27 март до 5 април всички би трябвало да си останат у дома, като заплатите им ще бъдат поети от страната за да се ограничи разпространяването на Covid-19. Най-важните браншове ще продължат да действат, като питателните магазини, аптеките, банките, превоза, бензиностанциите, лекарите и администрацията. Освен това страната ще подкрепи и фамилиите с право на майчински капитал (специална обществена облага в страната, ориентирана към майки с повече от едно дете, като едното да е родено след 2007 г.). На всяко сходно семейство ще бъдат изплащани в допълнение в продължение на 3 месеца сума, еквивалентна на малко над 100 лв. на дете. Освен това ще се усилят компенсациите за безработица от 8 на 12 хиляди рубли. Също по този начин ще има почивка във връзка с потребителските и ипотечните заеми без наказателни наказания. Путин подчертава върху нуждата от опазване на постоянното действие на дребните и междинни предприятия, да са запазят работещите работата си. Според него изнасяните в чужбина дивиденти би трябвало да бъдат обложени с налог от 15%. Броят на инфектираните с новия ковид в Русия набъбна през последното денонощие със 163 души и болните сега са 658. Референдумът се отсрочва
" Смятам, че референдумът би трябвало да се отсрочи за по-късна дата. Ще преценим по какъв начин ще се развива обстановката и в районите, и в страната като цяло, и единствено опирайки се на професионално мнение, на рекомендациите на лекарите, на експертите, ще вземем решение за нов ден за гласоподаване ", съобщи Путин в телевизионно послание.

Вотът бе плануван за 22 април. Тогава народът трябваше да се произнесе по изненадващия проект за нулиране на досегашните четири президентски мандата на Путин, тъй че след приемането на новата конституцията той още веднъж да може да се кандидатира за пети и шести мандат.

Сега обаче в Москва и в районите се вкарват по -строги ограничения против ковид. Населението на Русия е 140 милиона души, а здравните управляващи упорстват оптимално да се ограничи събирането на доста хора, сходно на възбраните в останалите страни.

Само преди седмица, до момента в който подписваше измененията в конституцията, които му дават право да остане президент до 2036 година, Путин твърдеше, че ситуацията е под надзор.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР