Руският президент Владимир Путин обяви плановете си за започване на

...
Руският президент Владимир Путин обяви плановете си за започване на
Коментари Харесай

Путин нареди мащабна ваксинация

Руският президент Владимир Путин разгласи проектите си за започване на огромна имунизация против ковид за лекари и учители още идната седмица, съобщи БГНЕС.

По време на видеоконференция той разгласи, че страната към този момент е произвела към 2 милиона дози от коронавирусната ваксина. „ Това ни дава опция да стартираме, в случай че не всеобщо, то огромно имунизиране “, сподели президентът. Според него имунизацията ще стартира с „ първите две рискови групи – лекари и учители “.

„ Ако смятате, че сме подготвени за такава стъпка, бих ви помолил да организирате работата по подобен метод, че в края на идната седмица към този момент да стартираме тази огромна имунизация “, сподели Путин на вицепремиера Татяна Голикова. Президентът увери, че схваща предпазливостта, с която вицепремиерът приказва за вероятни дати. “Трябва да съблюдаваме тази нерешителност, всичко е вярно, само че знам, че като цяло както промишлеността, по този начин и здравната мрежа са подготвени. Нека създадем тази първа стъпка”, прикани президентът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР