Руският президент Владимир Путин обяви днес “частична мобилизация на руснаците

...
Руският президент Владимир Путин обяви днес “частична мобилизация на руснаците
Коментари Харесай

Русия обяви мобилизация на 300 000 души

Руският президент Владимир Путин разгласи през днешния ден “частична готовност ” на руснаците в боеспособна възраст, т.е. 300 000 резервисти, отваряйки пътя за огромна ескалация на спора в Украйна.

Същевременно той насочи сигнал, че е подготвен да употребява нуклеарни оръжия, с цел да отбрани Русия против Запада, който съгласно него е решен да унищожи страната му.

“Смятам за належащо да поддържа предлагането (на министерството на отбраната) за частична готовност на жителите от запаса, които са отслужили (...) и имат подобаващ опит ”, съобщи Путин в послание, излъчено на запис по малкия екран.

“Указът за частична готовност е подписан ” и ще влезе в действие “днес ”, сряда, добави съветският президент.

“Говорим единствено за частична готовност ”, увери той на фона на клюки за обща готовност, плъзнали в последните часове.

Според съветския министър на защитата Сергей Шойгу става дума за 300 000 резервисти или “малко над 1 % ” от подлежащите на готовност лица – съгласно оценки към 25 милиона души.

Тези попълнения ще бъдат ситуирани за да се “консолидират ” и управляват ” тиловите позиции по дължината на “фронтовата линия – повече от 1000 километра ” в Южна и Източна Украйна.

Решението бе взето, откакто украинските сили организираха през септември серия от контранастъпления, принуждавайки съветската войска да отстъпи по-специално в региона на Харков в Североизточна Украйна.

Шойгу призна апропо загуби от 5937 бойци, убити от началото на офанзивата му в края на февруари – надалеч по-малки, в сравнение с сочат оценките на Украйна и Запада.

Руското министерство на защитата заяви за финален път за човешки загуби в края на март – 1351 убити бойци.

Пред лицето на “заплахата ”, каквато съставлява съгласно Владимир Путин “нацисткият режим в Киев ” и “военната машина на Запада ”, “със сигурност ще използваме всички средства, с които разполагаме, с цел да защитим Русия и нашия народ ”, предизвести през днешния ден съветският президент – явен намек за нуклеарни оръжия.

Заплаха, която звучи още по-силно с оглед плануваните в четири района на Украйна от петък нататък референдуми за присъединение към Русия.

“Целта на Запада е да отслаби, да разцепи и да унищожи Русия ”, сподели съветският президент в телевизионното си послание.

По думите му Западът се стреми “да унищожи суверенните и самостоятелни центрове на развиване ” по света, с цел да стане по-силен.

“Целите на военната интервенция бяха и си остават непроменени ”, сподели най-после Путин.

Русия стартира нашествието си в Украйна, потвърждавайки, че цели да отбрани рускоезичното население там, потискано от “нацистка ” власт, и да демилитаризира страната.  

Руският министър на защитата Сергей Шойгу сподели, че в границите на оповестената частична военна готовност в страната на военна работа ще бъдат призовани 300 000 души, съобщи ТАСС.

“Разполагаме с голям мобилизационен запас от хора, които са отслужили, такива, които имат военен опит и военна компетентност. У нас те са съвсем 25 милиона. По този метод разбирате, че тази готовност е частична готовност – едвам 1 % или малко повече, 1,1 % от общия мобилизационен запас ”, означи съветският министър на защитата в изявление за телевизия “Россия-24 ”.

Шойгу съобщи също, че загубите на Русия в хода на войната в Украйна са близо шест хиляди души.

“Не мога да не кажа, от дълго време не сме говорили за това, за нашите загуби. Нашите загуби в хода на специфичната интервенция възлизат на 5 937 души ”, сподели министърът.

Източник: БТА
Източник: novinionline.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР