Руският президент Владимир Путин обвини Запада, че се опитва да

...
Руският президент Владимир Путин обвини Запада, че се опитва да
Коментари Харесай

Путин осъди "колективните усилия на Запада да унищожи европейската система за сигурност"



Руският президент Владимир Путин упрекна Запада, че се пробва да разшири системата, сходна на Организацията на Северноатлантическия контракт (НАТО), в Азиатско-тихоокеанския район.

Говорейки във вторник посредством видео връзка на Десетата Московска конференция за интернационална сигурност, Путин също по този начин осъди това, което той разказа като " груповите старания на Запада да унищожи европейската система за сигурност ".

Той разяснява и така наречен от него " специфична военна интервенция на Русия в Украйна ", потвърждавайки, че страната му е почнала намесата в " цялостно сходство " с Хартата на Организацията на обединените народи (ООН).

Руският президент също по този начин изрази изказване, че Западът е подготвил Украйна да посрещне ориста на " пушечно месо ".

Междувременно съветският министър на защитата Сергей Шойгу съобщи на същото събитие, че НАТО е нараснал броя на войските си в Източна Европа и разказа обстановката със сигурността като " по-лоша, в сравнение с в разгара на Студената война ".

Според него Русия няма потребност да употребява нуклеарни оръжия в Украйна. По време на тирада на Десетата  Московска конференция за интернационална сигурност Шойгу също по този начин изрече изказване, че интервенциите, осъществявани от украинските войски, са проведени от Съединените щати и Обединеното кралство.

И той изрази мнението на Путин, че Западът се пробва да приложи система, сходна на НАТО в Азиатско-тихоокеанския район.

Междувременно Путин означи по време на конференцията, че визитата на ръководителя на Камарата на представителите на Съединени американски щати Нанси Пелоси в Тайван е " усърдно планувана провокация " и " тенденциозен " ход, ориентиран към дестабилизиране на района.

" Американското премеждие в Тайван не е просто пътешестване на обособен безконтролен политик, а част от целенасочена, съзнателна тактика на Съединени американски щати. Това е нагла проява на пренебрежение към суверенитета на други страни ", акцентира Путин.

Освен това съветският водач предизвести, че Съединени американски щати се пробват да отклонят вниманието на своите жители от " острите проблеми " като " спадащ витален стандарт, безработица, беднотия и деиндустриализация ", употребявайки Москва и Пекин, " които пазят тяхната позиция ".

В своята рече Путин съобщи, че Съединените щати се месят във вътрешните работи на суверенни страни и провеждат провокации и митинги, с цел да ръководят самостоятелни страни.

" И всичко това се прави с една цел – да резервира господството си, моделът, който ви разрешава да паразитирате върху целия свят ", посочи той.

Путин също по този начин добави, че Русия ще укрепи въоръжените си сили, " с цел да отбрани своите съдружници " и да подсигурява един либерален свят.

По обявата работи: Явор Римски
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР