Руският президент Владимир Путин обнародва породил полемика закон, който позволява

...
Руският президент Владимир Путин обнародва породил полемика закон, който позволява
Коментари Харесай

Путин подписа закона за чуждестранните агенти

Руският президент Владимир Путин обнародва породил дискусия закон, който разрешава да се разшири статутът на " задграничен сътрудник " и в него да попада и консуматори на интернет и публицисти, предадоха международните организации.

Нормативният акт, подписан от Путин, беше неодобрен от правозащитни организации. Те съзират в него спомагателен риск от цензура и закани за свободата на словото. Нормативният акт беше признат от депутатите предишния месец. Той влиза в действие неотложно. Сега съветското министерство на правораздаването може да показва като задграничен сътрудник физически лица, работещи за медии, които попадат под тази категоризация.

Девет неправителствени организации, измежду които Репортери без граници и Амнести интернешънъл, се притесняват, че измененията, въведени с нормативния акт, могат да бъдат ориентирани освен против публицистите, само че и против всеки блогър или консуматор на интернет, който има стипендия, финансиране или доходи от медия, наранена от наредбите на законодателството за задгранични сътрудници.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР