Руският президент Владимир Путин няма да пътува за Турция, защото

...
Руският президент Владимир Путин няма да пътува за Турция, защото
Коментари Харесай

Путин няма да пътува за Турция, защото се страхува за живота си

" Руският президент Владимир Путин няма да пътува за Турция, тъй като се опасява за живота си ", това сподели някогашният дипломат на Украйна в Съединени американски щати Валерий Чалий, представен от основаната в Киев медия УНИАН.
Прочетете още
По думите на дипломата, който представляваше страната си във Вашингтон от 2009 до 2015 година, оповестената от турски медии аудиенция на стопанина на Кремъл във връзка церемонията по встъпване в служба на избрания отново турски държавен глава Реджеп Ердоган няма да се състои.

" Русия ще бъде показана от четвъртия човек в страната - ръководителя на Държавната дума (долната камара на органа на законодателната власт) Вячеслав Володин ", добави Чалий.

Да напомним, структурата на съветската властова подчиненост е следната. Начело на страната е президентът, след него се подреждат министър председателят - сега Михаил Мишустин и ръководителят на Съвета на федерацията (горната камара на Народното събрание в Москва) – сега Валентина Матвиенко.

" Смятам, че съветският президент не пътува отвън родината си, тъй като изпитва боязън за живота си. В Турция няма опасност той да бъде арестуван. Тази страна не е подписала съглашение с Международния углавен съд в Хага, който издаде заповед за арест на Путин. Следователно, управляващите в Анкара нямат никакъв ангажимент за задържането и предаването му на магистратите в столицата на Нидерландия ", сподели някогашният дипломат.

Чалий добави: Последния път, когато съветският държавен глава бе в чужбина, в случай че не се неистина, бе на 19 декември. Тогава той посети Беларус. Тази страна е подконтролна на Кремъл.

" Русия управлява Александър Лукашенко, който де юре стои отпред на тази страна. Де факто Беларус е съветска територия и Путин няма от какво да се опасява, когато пътува и обитава там ", уточни още дипломатът.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР