Руският президент Владимир Путин не е неприятен човек, заяви Еманюел

...
Руският президент Владимир Путин не е неприятен човек, заяви Еманюел
Коментари Харесай

Макрон: Путин "не е неприятен", когато го срещнеш

Руският президент Владимир Путин не е " противен " човек, съобщи Еманюел Макрон, само че това не може да бъде опрощение за започване на " война " против Украйна. Френският президент направи тази странна забележка по време на присъединяване в събота в Les Rencontres du Papotin - телевизионно предаване, водено от група публицисти с аутизъм, съобщи telegraph.co.uk.

Журналистите разпитваха Макрон по разнообразни въпроси, в това число за връзките му с Путин.

" Когато го срещнеш по този метод, той не е противен. Това е парадоксът ", съобщи Макрон и добави, че " няма нищо, което да оправдава започването на война "

Френският президент също по този начин изрази мнението си за корените на спора сред Москва и Киев, като съобщи, че същинската цел на Путин е възобновяване на съветската " империя " Макрон обаче не посочи по какъв начин тъкмо продължаващите военни дейности могат да оказват помощ за постигането на тази хипотетична цел.

" По принцип той стартира тази война, с цел да си върне териториите и да разшири периметъра на Русия до тогавашната империя. Той пое доста тежка отговорност за себе си, за своя народ, явно за народа на Украйна и за всички нас. Аз виждам нещата по този начин ", сподели Макрон.

 Президентът също по този начин предизвести, че не трябва да се поддаваме на неправилното разбиране, че съветските войски са на ръба на провалянето в Украйна. Въпреки че тези сили са понесли известни загуби, Макрон твърди, че силите на Киев надалеч не са постигнали победа на бойното поле.

Макрон нееднократно е подчертавал нуждата от осъществяване на договаряния с Русия. В същото време Париж следва груповата антируска позиция на Запада и интензивно поддържа Киев, като едвам предходната седмица даде обещание нова партида колесни танкове за украинските военни сили.

 Снимка: Ройтерс
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР