Руският президент Владимир Путин назначи за заместник-министър на отбраната бившия

...
Руският президент Владимир Путин назначи за заместник-министър на отбраната бившия
Коментари Харесай

Путин назначи икономист за заместник-министър на отбраната

Руският президент Владимир Путин назначи за заместник-министър на защитата някогашния заместник-министър на стопанската система Олег Савелиев, излиза наяве от оповестен през днешния ден негов декрет, предадоха Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Агенцията дефинира това решение като следващия знак за желанието на Путин да увеличи успеваемостта на военната стопанска система на страната.

На 12 май съветският президент изненадващо в профил министъра на защитата Сергей Шойгу и го размени с икономиста Андрей Белоусов, който до тогава бе първи вицепремиер. Според мнозина задачата на този ход е парите за защита да бъдат харчени по-ефикасно и да бъде прочистен съставът на министерството на защитата, което беше наранено от огромен корупционен скандал, отбелязва Ройтерс.

Савелиев работи в министерство на стопанската система от 2008 година до 2014 година и за малко е заместник-министър по времето, когато Белоусов оглавява ведомството.

След анексирането на Крим от Русия той заема поста на министър по кримските въпроси в интервала 2014-2015 година През последните пет години Савелиев е инспектор в съветската Сметна палата, където управлява държавните разноски в областта на защитата и сигурността.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР