Руският президент Владимир Путин нарече американските санкции срещу Москва „непродуктивни

...
Руският президент Владимир Путин нарече американските санкции срещу Москва „непродуктивни
Коментари Харесай

Путин: Няма смисъл да санкционирате Москва, ООН порица САЩ и за Иран

Руският президент Владимир Путин назова американските наказания против Москва „ непродуктивни и безсмислени”. Това се случва единствено няколко дни, откакто Вашингтон предизвести, че повече „ икономическа болка” следва.
„ Санкциите са дейности, които са непродуктивни и безсмислени изключително по отношение на страна като Русия”, съобщи Путин по време на конференция с финландския си сътрудник Саули Ниинисто.
Съединените щати, под разнообразни предлог, постановиха огромно количество наказания против Русия. Част от ограниченията са наложени по заповед на президента на страната Доналд Тръмп и той има право да ги в профил.
Останалите обаче са въведени в сходство със закона, признат от Конгреса, озаглавен " Борбата против съперниците на Америка посредством наказания " и те не могат да бъдат анулирани без единодушието на законодателния орган. В това число и въведените наказания против жители и компании, за които се твърди, че са " забъркани в хакерски атаки против Съединени американски щати ". Наскоро прочее Microsoft разгласи, че били засечени съветски хакери, атакували последните избори в Америка,
На 8 август американската администрация разгласи нови наказания против Москва поради " случая Скрипал ". Като първият пакет наказания влезе в действие през днешния ден на 22 август.
Междувременно специфичният докладчик на Организацията на обединените народи Идрис Джазаири подлага на критика остро наложените наскоро наказания на Съединени американски щати против Иран, наричайки ги " несправедливи и нездравословни ".
В писмена декларация специфичният докладчик за негативното влияние на глобите съобщи: " Тези несправедливи и нездравословни наказания унищожават стопанската система и валутата на Иран, тласкат милиони хора в беднотия и вършат импортираните артикули недостъпни ".
На 6 август Съединени американски щати още веднъж постановиха първия кръг от стопански наказания против Иран, които са ориентирани основно към банковия бранш на страната.
Санкциите имат за цел да попречват придобиването на американска валута от Техеран, търговията с благородни метали, дейностите, свързани с иранския държавен дълг, и автомобилния бранш в страната.
В своето изказване Джазаири сложи въпроса дали Съединените щати ще дават храна и медикаменти на милиони иранци, които към този момент не могат да си ги разрешат.
" Сегашната система основава подозрение и неизясненост, което прави невероятно Иран да внася тези незабавно нужни филантропични артикули. Тази двоякост води до " вцепеняващ резултат ", който евентуално ще докара до тихи смъртни случаи в лечебните заведения, защото медикаментите изчезват, до момента в който интернационалните медии не могат да виждат ", сподели той.
Специалният докладчик прикани Съединени американски щати да " показват своя ангажимент да разрешат в Иран селскостопански артикули, храни, медикаменти и медицински произведения, като подхващат действителни и съответни стъпки, с цел да подсигуряват, че банките, финансовите институции и сдруженията могат бързо и свободно да станат сигурни, че съответният импорт и заплащанията са позволени ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР