Руският президент Владимир Путин награди треньорката по фигурно пързаляне Етери

...
Руският президент Владимир Путин награди треньорката по фигурно пързаляне Етери
Коментари Харесай

Владимир Путин връчи държавен орден на треньорката на Камила Валиева

Руският президент Владимир Путин награди треньорката по фигурно пързаляне Етери Тутберидзе с едно от най-високите държавни оценки съвсем година, откакто случай на допинг с една от нейните най-хубави фигуристки Камила Валиева се оказа в центъра на събитията на Зимните олимпийски игри в Пекин 2022.

Президентски декрет от 26 януари, само че оповестен в понеделник, показва 48-годишната Тутберидзе измежду трима треньори, наградени с медал " Александър Невски " поради " обезпечаване на сполучлива подготовка на спортисти, постигнали високи спортни достижения " на Зимните олимпийски игри в Пекин през февруари предходната година.

Тутберидзе е треньор на редица водещи фигуристки, измежду които олимпийската шампионка от Пьончан 2018 Алина Загитова и златната медалистка от Пекин 2022 Анна Щербакова. Въпреки това, тя е много подложена на критика поради релативно късата кариера на нейните ученици и високия % на травми.

Тренираната от Тутберидзе Камила Валиева беше любимец за златния орден преди Олимпиадата в Пекин и оказа помощ на съветския тим да завоюва златото в отборното съревнование преди допинг тестът й, направена преди Игрите, да се окаже позитивна. Тя беше позволена да взе участие в самостоятелното съревнование при дамите, където позволи неточности и се класира четвърта.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР