Руският президент Владимир Путин може официално да обяви война на

...
Руският президент Владимир Путин може официално да обяви война на
Коментари Харесай

Путин обявява официално война на Украйна на 9 май

Руският президент Владимир Путин може публично да разгласи война на Украйна още на 9 май. Така настояват американски и западни представители, пишат CNN и UNIAN.

Путин може публично да разгласи война на Украйна още на 9 май, което ще даде опция за цялостна готовност на съветските аварийни сили по време на опита им да завладеят Източна и Южна Украйна, настояват американски и западни представители.

Западните публични лица от дълго време имат вяра, че Путин употребява символичното значение на деня и пропагандната стойност, с цел да разгласи военно достижение в Украйна, огромна ескалация на военните дейности или и двете.

Официални лица започнаха да обсъждат един сюжет, а точно Путин публично да афишира война на Украйна на 9 май. Сега съветските управляващи настояват, че спорът е просто „ специфична военна интервенция ” за „ денацификация ”.

„ Мисля, че той ще се опита да излезе от „ специфичната си интервенция “, сподели английският министър на защитата Бен Уолъс пред LBC Radio предходната седмица и добави: „ Той има потребност от повече хора. Има потребност от повече съветско пушечно месо “.

Според медиите формалното оповестяване на война на 9 май може да укрепи съветските жители и да усили известността на нашествието. Освен това, съгласно съветското законодателство, това ще разреши на Путин да активизира аварийни сили и да призове наборни военнослужещи, от които съгласно формалните лица Русия има огромна потребност на фона на дефицит на работна ръка.

Други разновидности за 9 май включват анексиране на окупираните територии Луганск и Донецк, усилване на офанзивата против Одеса на юг или оповестяване на цялостен надзор над Мариупол.

Говорителят на Държавния департамент на Съединени американски щати Нед Прайс сподели, че има „ положителни аргументи да имаме вяра, че руснаците ще създадат всичко допустимо да употребяват 9 май за пропагандни цели “.

„ Видяхме по какъв начин руснаците в действителност удвояват пропагандните си старания, евентуално, съвсем несъмнено, с цел да се разсеят от своите тактически и стратегически провали на бойното поле в Украйна “, сподели Прайс на брифинг в Държавния департамент.

Прайс добави, че „ вижда догатката, че Русия може публично да разгласи война “ на 9 май и сподели, че „ би било огромна подигравка, в случай че Москва употребява опцията на „ Денят на успеха “ да разгласи война , което единствено по себе си разрешава да усилят брой наборници по метод, който те не са в положение да създадат в този момент, по метод, който би бил равностоен на проявление на света, че военните им старания се провалят, че се заплитат във военната си акция и военните цели “.

„ Сигурен съм, че ще чуем повече от Москва до 9 май “, добави Прайс.

„ Сигурен съм, че ще чуете и повече от Съединените щати, от нашите сътрудници, в това число нашите сътрудници от НАТО, също до 9 май “, приключи той.

Американското разузнаване пък заяви, че  Русия ще се опита да „ анексира “ областите Донецк и Луганск преди „ средата на май “, а руснаците също възнамеряват да анексират Херсонска област и да основат „ ХНР “. Това заяви посланикът на Съединени американски щати в ОССЕ Майкъл Карпентър на брифинг в Държавния департамент.

Карпентър добави, че съгласно известията Русия отвлича локални чиновници, с цел да ги размени с „ групи, лоялни към Москва “, както и изчезващи „ шефове на учебни заведения, публицисти, локални деятели, общински чиновници “.

Наскоро се появиха известия, че съветските сили са прекъснали интернета и достъпа до някои мобилни телефони в тези райони, с цел да пресечен потока от надеждна информация.

В тези градове, сподели той, Руската федерация „ може да се опита да организира фиктивни референдуми, с цел да се опита да придаде тип на демократична или изборна легитимност “.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР