Руският президент Владимир Путин коментира възможна военна конфронтация между САЩ

...
Руският президент Владимир Путин коментира възможна военна конфронтация между САЩ
Коментари Харесай

Путин: Ако искаш мир - готви се за война! Готови сме и за директен конфликт със САЩ

Руският президент Владимир Путин разяснява допустима военна борба сред Съединени американски щати и Руската федерация, която по-рано беше разисквана във Вашингтон.

Според съветския водач подобен спор няма да се организира под формата на специфична интервенция - това ще се трансформира в „ напълно друга война “.

Това съобщи Путин в предаването „ Москва. Кремъл. Путин ”, когато публицист го помоли да разяснява рекомендациите на Съединени американски щати за нуждата от подготовка за война с Русия и Китай, в това число с потребление на нуклеарни оръжия.

В същото време американският Конгрес разгласи, че Съединени американски щати би трябвало да усилят личния си нуклеарен капацитет, с цел да сдържат Руската федерация и Китай.

На това Путин сподели, че „ всички се готвим за война “, защото Москва следва отдавнашния принцип: „ Искаш ли мир, готви се за война “.

„ И в случай че желаят да водят война с Русия, тогава това е напълно друга война “, сподели президентът.

Държавният глава назова " нелепост " желанието на Запада да се бори по едно и също време с Русия и Китай.

„ Не мисля, че всичко това е съществено. Те се плашат един различен, съгласно мен, и това е всичко “, сподели съветският президент.

Да напомним, че американският президент Джо Байдън назова Русия „ основната опасност “ за Съединени американски щати още през 2020 г.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР