Руският президент Владимир Путин каза днес, че армията на Русия

...
Руският президент Владимир Путин каза днес, че армията на Русия
Коментари Харесай

Путин: Русия може да се бие в Украйна още дълго време

Руският президент Владимир Путин сподели през днешния ден, че армията на Русия може да се бори в Украйна дълго време, само че съгласно него няма потребност да се активизират още бойци на този стадий, предадоха Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

„ Що се отнася до продължителността на специфичната военна интервенция, несъмнено, това може да бъде дълъг развой “, съобщи Путин на излъчено по малкия екран съвещание на съветския Съвет за правата на индивида.

По думите му обаче към този момент „ няма смисъл “ от спомагателна готовност, откакто през септември и октомври бяха мобилизирани 300 000 запасняци.

Путин увери, че Русия ще пази своите ползи с всички налични средства.

Междувременно английското министерство на защитата популяризира последната сводка на военното разузнаване, съгласно което Русия е почнала да уголемява отбранителните си позиции около интернационално приетата граница на страната с Украйна.

Има сведения за копаене на окопи в граничната Белгородска област най-малко от април насам, само че в този момент новите уреди са по-сложни и " предопределени за отбиване на нахлуване с механизирана техника “, написа министерството в Tуитър.

Въпреки че това може частично да е опит за " поддържане на възприятието на национализъм “ в Русия, този ход евентуално демонстрира, че някои съветски ръководители считат, " че има действителна опасност от навлизане на украински сили “, се прибавя в оценката на разузнаването.

Откакто Русия стартира своята пълномащабна инвазия в Украйна, министерството на защитата на Англия изготвя ежедневни сводки на военното си разузнаване за хода на войната, с цел да противодейства на риториката на Русия. Москва пък упреква Лондон в целенасочена акция за дезинформация.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !  

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР