Руският президент Владимир Путин каза, че модернизираният стратегически бомбардировач Ту-160М

...
Руският президент Владимир Путин каза, че модернизираният стратегически бомбардировач Ту-160М
Коментари Харесай

Новата бойна гордост на Русия

Руският президент Владимир Путин сподели, че осъвремененият стратегически бомбардировач Ту-160М (Blackjack) ще укрепи отбранителния капацитет на страната, предадоха международните организации.

След като следи изпитателен полет на новия боен аероплан в региона на град Казан, Путин участва на подписването на контракт на стойност 160 милиарда рубли (2,9 милиарда долара) за доставката на 10 Ту-160М за потребностите на съветските въоръжени сили.

"Това е сериозна стъпка в развиването на високотехнологичната сфера и за укрепването на отбранителната дарба на страната, тъй като това е един от детайлите на нашата нуклеарна дрънканица ", сподели Путин, представен от ТАСС, пред служащи от Казанския авиационен цех.



Четиримоторният свръхзвуков бомбардировач Ту-160, създаден по руско време през 80-те години на 20-и век, е най-големият военен аероплан в света. Той е употребен в актуалната съветска акция в Сирия за нанасянето на удари с крилати ракети от огромно разстояние.

Ту-160М, също като предшественика си, е с променлива геометрия на крилете. Той е в положение да придвижва 12 крилати ракети или 12 ракети със междинен обхват с нуклеарна бойна глава при нонстоп полет до 12 хиляди км без презареждане с гориво.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР