Руският президент Владимир Путин и самозваните лидери на четири украински

...
Руският президент Владимир Путин и самозваните лидери на четири украински
Коментари Харесай

Путин и четири марионетки подписаха договори за уголемяване на Русия

Руският президент Владимир Путин и самозваните водачи на четири украински области подписаха контракти за противозаконното им присъединение към Русия. Тържествената конюнктура в Кремъл трябваше да скрие фалша на този акт, който бе отритнат предплатено от доста страни в Организация на обединените нации, в това число и от България.

Путин произнесе тирада, цялостна с клишета от руската агитация, заплаши Украйна, че ще пази новоприсъединените земи " с всички налични сили и средства " (от което се подразбира и нуклеарното оръжие), и съобщи, че не признава интернационалните правила, които му пречат. " Кой ги е измислил, кой ги е видял? ", запита той, забравяйки за Устава на Организация на обединените нации, подписан от самата нея. " Русия няма да живее по подправени правила ", отсече той. Но дружно с това увери, че " жителите на Донбас, Херсонска и Запорожка област стават руснаци вечно, което  " е тяхно неотменно право, закрепено в устава на Организация на обединените нации ".

След това се увлече в дълга дрънканица против " груповия Запад ", изпълнена с пропагандни клишета от руско време. „ Нашите сънародници, нашите братя и сестри в Украйна – родна част на нашия единен народ – видяха с очите си какво готвят на цялото човечество ръководещите кръгове на по този начин наречения Запад. Тук те всъщност просто смъкнаха маските си, демонстрираха същинската си същина “, сподели президентът.  " Западът се надяваше, че Русия ще се разпадне през 90-те години на предишния век, не му дава мира съществуването на такава страна ", акцентира Путин. „ Западът е подготвен да престъпи всичко, с цел да резервира неоколониалната система, която му разрешава да паразитира, в действителност да ограбва света за сметка на силата на $ и софтуерния диктат, да събира същинска дан от човечеството “, сподели президентът. Путин упрекна така наречен англосакси, че са взривили " Северен поток " 1 и 2, с цел да разрушат енергийната система на Европа.  Заедно с това прикани Киев да се върне на масата на договарянията, само че предизвести, че няма да договаря за статута на анексираните територии. 

В края на речта си съветският президент съобщи, че разпадането на Съюз на съветските социалистически републики, обратно на директната воля на болшинството от жителите му, се е трансформирало в национална злополука, само че Москва не желае да го възвръща.  " Съветският съюз към този момент го няма, предишното не може да бъде върнато. На Русия през днешния ден това не ѝ е и нужно, ние не се стремим към това “, приключи речта си президентът на Русия Владимир Путин.

БЪЛГАРИЯ И ОСТАНАЛИТЕ В Европейски Съюз ОТХВЪРЛЯТ АНЕКСИРАНЕТО

Лидерите на страните от Европейския съюз отхвърлят и осъждат противозаконното анексиране от Русия на четирите украински територии, оповестиха през днешния ден 27-те страни членки в декларация, като упрекнаха Москва, че " слага международната сигурност в заплаха ", заяви Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

" Ние не признаваме и в никакъв случай няма да признаем противозаконните " референдуми ", които Русия провежда като предлог за това ново нарушение на независимостта, суверенитета и териториалната целокупност на Украйна, както и фалшифицираните и противозаконни резултати от тях. Ние в никакъв случай няма да признаем това нелегално анексиране ", се споделя в декларацията. " Крим, Херсон, Запорожие, Донецк и Луганск са Украйна. Призоваваме всички страни и интернационалните организации да отхвърлят недвусмислено това нелегално анексиране. "

ЗЕЛЕНСКИ: ЩЕ ПРЕГОВАРЯМЕ С ДРУГ РУСКИ ПРЕЗИДЕНТ

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи във видеообръщение, оповестено във Facebook, че е невероятно да се спогодят за взаимно битие с Владимир Путин, Украйна ще води разговор с различен съветски президент.

Той сподели:

„ Първо, единствено пътят на подсилване на Украйна и прогонване на окупаторите от цялата ни територия връща мира. Ние ще вървим по този път.

Второ, Украйна беше и остава водач в преговорните старания. Нашата страна постоянно е предложила на Русия да се спогодят за взаимно битие на равни начала и остава водач в преговорните старания. Нашата страна постоянно е предложила на Русия да се съгласи за взаимно битие при равни, почтени, почтени и обективни условия. Очевидно е, че това е невероятно с този съветски президент ", сподели Зеленски.

По думите на украинският водач, съветският президент Владимир Путин „ не знае какво е достолепие и чест.

„ Затова ние сме подготвени за разговор с Русия към този момент с различен съветски президент “, акцентира Зеленски.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР