Руският президент Владимир Путин и германският канцлер Ангела Меркел се

...
Руският президент Владимир Путин и германският канцлер Ангела Меркел се
Коментари Харесай

Путин и Меркел с единни позиции по ключови въпроси


Руският президент Владимир Путин и немският канцлер Ангела Меркел се демонстрираха обединени, нещо което рядко може да се види. Това се случи в отбрана на Северен поток 2, който е подложен на критика от Украйна и заплашван със наказания от Съединени американски щати.

Двамата водачи имаха своята първа среща лице в лице в съветския курорт намиращ се на брега на Черно море – Сочи. Там двамата разискаха и споровете в Сирия, Украйна както и иранската нуклеарна договорка.

Страните изглеждаха обединени пред концепцията за структурата на тръба, която да свързва двете страни през Балтийско море. Това е план, на който няколко страни се опълчват. Една от които е Украйна, чиято роля на съществена директна страна за съветския газ до Европа ще остане под въпрос, само че Путин съобщи, че ще се доставя газ през Украйна до момента в който е нужно.

Меркел от своя страна сподели, че „ Германия има вяра в ролята на Украйна като директна страна, и че тя би трябвало да продължи даже след изработката на Северен поток 2… да има стратегическо значение ”. И даже добави, че Германия е подготвена да помогне, с цел да може това да се случи.

Германия поддържа проектите съветската "Газпром" да построи Северен поток 2, чието обмисляне стартира и би трябвало да приключи през 2019 година

Путин и Меркел разискаха и иранската нуклеарна договорка, след решението на Доналд Тръмп да излезе от историческото съглашение.

„ Германия, Англия, Франция и всички наши сътрудници в Европейски Съюз поддържат тази договорка и ще продължат да го вършат ”, съобщи Меркел. „ Сделката не е съвършена, само че е по-добре от никаква. Гарантира ни повече надзор и сигурност ”, добави Меркел.

Тя съобщи, че Европейски Съюз „ сега разисква ” закон, който да блокира глобите на Съединени американски щати за европейски компании, които желаят да влагат в Иран. Наскоро Кремъл съобщи, че ще поддържа договорката и я разказа като „ сериозна за стабилността на района, а и на целия свят ”.

Следващата тематика сред Москва и Европа, която беше разисквана, е тяхното противоречие по отношение на сирийския спор и анексирането на Крим от Москва през 2014 година В полето на диалози попадна и тематиката за аферата "Скрипал" посредством, на която доста съветски дипломати бяха изгонени от доста Западни страни. Във връзка с това Путин пожела на изписания през днешния ден Скрипал – „ положително здраве ”./АФП
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР