Руският президент Владимир Путин и френският му колега Еманюел Макрон

...
Руският президент Владимир Путин и френският му колега Еманюел Макрон
Коментари Харесай

Макрон и Путин искат стриктно спазване на иранската сделка

Руският президент Владимир Путин и френският му сътрудник Еманюел Макрон приканиха за прецизно спазване на иранската нуклеарна договорка, до момента в който американският президент Доналд Тръмп към момента се чуди какво да прави, съобщи " Франс прес ", представена от БГНЕС. 

„ Президентите на Русия и Франция приказваха във връзка със запазването на Плана и прецизното му извършване ”, съобщиха от Кремъл. Препратката е към Съвместния повсеместен проект за деяние или по прочут като иранската нуклеарна договорка. Изявлението беше публикувано след позвъняване от Макрон, който беседва с съветския си сътрудник по отношение на срещата му с Тръмп. 

Миналата седмица Макрон беше на посещаване в Белия дом, с цел да се срещне с американския си сътрудник.

В изказване след срещата френският президент съобщи, че е постигнал три победи. Първата, откакто показва, че Европа става все по-трудна за китайската търговия и заслужава непрекъснато освобождение от новите мита на Съединени американски щати за стомана и алуминий. Втората, като убеди Тръмп да не бърза толкоз с отдръпването на американските войски от Сирия. И третата му победа се отнася до договорката с Иран. Детайлите от постигнатия явен компромис се пазят в загадка, само че Макрон твърди, че в този момент има място за " нова договорка ", която може да задоволи Съединени американски щати. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР