Руският президент Владимир Путин е заявил, че новият ръководител на

...
Руският президент Владимир Путин е заявил, че новият ръководител на
Коментари Харесай

Путин посъветва новия шеф на МИ-6 да си живее живота и да не влошава отношенията с Русия

Руският президент Владимир Путин е декларирал, че новият началник на английската работа за външно разузнаване МИ-6 Ричард Мур евентуално ще промени отношението си към Русия, когато натрупа опит, заяви „ Скай нюз “. Путин е посъветвал Мур „ просто да си жевее живота и да не се пробва в допълнение да утежнява руско-британските връзки “.

Съвсем неотдавна Ричард Мур, който пое поста в МИ-6 през октомври, изрази в изявление за Times Radio отчаяние от държанието на Русия, в това число нападението с „ Новичок “ в Солзбъри, обвиняването против съветското военно разузнаване за гърмежите в чешко оръжейно хранилище през 2014 година и дейностите на Кремъл в Украйна.

Мур комнтира още, че „ Русия осезаемо е западаща страна стопански и демографски “.

По време на провеждания в Санкт Петербург международен стопански конгрес Путин е бил запитан от публицисти какво мисло за думите на Мур. Руският президент е дал отговор, че Мур е нов на поста си, млад началник и когато набере опит, ще си промени мнението. Путин е предложил на Лондон да не претърпява толкоз нещата, да живее умерено и да не утежнява повече руско-британските връзки в случай, че Русия е западаща страна.

По неговите думи „ Англия е една от дребното страни в света, с които Русия е запазила добър ритъм на развиване на икономическите връзки и вероятно с помощта на това от задапаща Русия ще се трансформира в процъфтяваща страна “. Отношенията сред Лондон и Москва стнаха доста напрегнати след опита за отравяне с „ Новичок “ на Сергей и Юлия Скрипал през 2018 година.

Наскоро английският външен министър Доминик Рааб съобщи, че Кремъл има роля и при отклоняването на полета на „ Райънеър “ за Беларус и последвалия арест на журналиста Роман Протасевич.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР