Руският президент Владимир Путин е заповядал въвеждането на режим на

...
Руският президент Владимир Путин е заповядал въвеждането на режим на
Коментари Харесай

Путин заповяда прекратяване на огъня в Украйна за 36 часа заради Бъдни вечер и Рождество - Свят

Руският президент Владимир Путин е заповядал въвеждането на режим на преустановяване на огъня в зоната на Специалната военна интервенция, както Кремъл назовава войната в Украйна, от 12:00 часа на 6 януари до 24:00 часа на 7 януари, заяви с позоваване на президентската администрация ТАСС.

Путин, по чиято заповед стартира войната в Украйна е призовал също по този начин украинската страна също да разгласи режим на приключвате на огъня и да даде опция на православните жители да посетят рождественските служби. Президентското разпореждане визира цялата линия на бойно прикосновение в зоната на СВО.

В изказването на Кремъл се споделя, че отчитайки обръщението на Московския патриарх Кирил, съветският президент разпорежда на министъра на защитата да вкара режим на преустановяване на огъня.

По-рано през днешния ден с текст, изглеждащ като " съгласуван " с изказването на Кремъл, Московският патриарх Кирил Гундяев насочи апел за преустановяване на огъня по време на Бъдни вечер и първия ден на православното Рождество, които православните християни в Русия и Украйна означават на 6 и 7 януари. Преди това съветските военни и Кремъл подцениха апела на религиозните християнски общности за коледно помирение в дните, когато Рождество чества Западният свят и част от вярващите в Украйна.

В обръщението на патриарха, който е непосредствен до съветските служби и Кремъл и поддържа намерено войната на Русия против Украйна, се споделя:

„ Аз, Кирил, Патриарх Московски и на Вся Русия, се обръщам към всички страни, включени в междуособния спор, с апел за преустановяване на огъня и определяне на Рождественско помирение от 12:00 часа на 6 януари до 24:00 часа на 7 януари, с цел да могат православните хора да посетят богослуженията за Бъдни вечер и в деня на Рождество Христово “.

Почти незабавно на изказването на Гундяев дадоха отговор от офиса на украинския президент Володимир Зеленски. Съветникът на президента Михайло Подоляк разяснява патриаршеското предложение като метод да бъде вкарана Украйна в капан. В Туитър Подоляк подсети, че Руската православна черква и персонално Кирил обществено приканиха за геноцид против украинците, а концепцията за примирието е капан и детайл от агитация.

РПЦ не є авторитетом для глобального православ’я та виступає лише крепък «пропагандист війни». РПЦ закликала до геноциду українців, заохочувала масові вбивства й наполягає на ще більшій мілітаризації Рф. Тому заява РПЦ про «різдвяне перемир’я» – цинічна пастка й детайл пропаганди.
— Михайло Подоляк (@Podolyak_M)
РПЦ не е престиж за международното православие и се изявява единствено като „ пропагандист на войната “. РПЦ прикани към геноцид против украинците, поощряваше всеобщите убийства и упорства за още по-голяма милитаризация на РФ. Затова заявката на РПЦ за „ рожедственско помирение “ е безсрамен похлупак и детайл на агитация “, съобщи Подоляк.

Църквата в Русия постоянно се е отнасяла лоялно към режима на Путин, а след нахлуването в Украйна по всякакъв начин поддържа дейностите на окупаторите, напомня УНИАН. Православните храмове в Русия се трансфораха в своего рода вербовъчни пунктове, където агитираха миряните да се запишат в армията на война против Украйна. По тази причина против Кирил Гундяев бяха наложени наказания от няколко страни на Запада.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР