Руският президент Владимир Путин e възложил на новия командващ Обединената

...
Руският президент Владимир Путин e възложил на новия командващ Обединената
Коментари Харесай

Украйна: Путин иска да превземе Донбас до март

Руският президент Владимир Путин e упълномощил на новия командващ Обединената формация на съветските войски в Украйна Валерий Герасимов да превземе Донбас до март. Това съобщи Андрий Юсов, представител на Главното ръководство на разузнаването на Министерството на защитата на Украйна, за телевизионния канал FREEDIM.

" Путин не обръща внимание на действителността, по тази причина не е трансформирал световните си цели: унищожаването на украинците като народ, обособена нация и унищожаването на Украйна като самостоятелна страна. Той може да си сложи такива цели, в частност, можем да приказваме за предпочитаната посока за русистите: Донбас. Следващата времева линия той дефинира към този момент за Герасимов като, да речем, нов водач на войната против Украйна. Тази цел е да се завземе Донбас и да се сътвори зона за сигурност там само че към този момент през март ", сподели Юсов.
 Началникът на съветския Генщаб Валерий Герасимов е бил в Източна Украйна
Началникът на съветския Генщаб Валерий Герасимов е бил в Източна Украйна

Тръгнал е от Изюм преди офанзивата против съветските сили

Той означи, че това не са първите периоди, които Руската федерация си слага, като всякога те се отсрочват.

Руското управление назначи началника на Генералния щаб Валерий Герасимов за нов командващ Обединената формация на съветските сили в Украйна.

Припомняме, че ежедневният отчет на английското разузнаване в понеделник се концентрира върху боевете в Донбас и лимитираните, съгласно него, триумфи на Русия и Украйна на фронта, заяви Руската работа на Би Би Си.

През уикенда продължиха яростни боеве на фронтовата линия в Донбас - в региона на Бахмут и Кременная. Към 15 януари 2023 година Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) съвсем несъмнено поддържат позиции в Соледар, северно от Бахмут, на фона на продължаващите офанзиви от частната военна компания (ЧВК) на " Вагнер " /

Тази заран Институтът за проучване на войната написа, че напъните на съветското управление да сътвори условия за продължителна война против Украйна не изключват подготовката за евентуални решителни стратегически дейности през 2023 година - приказва се за допустима последваща огромна атака.

Украинският общоприет щаб в същото време разгласи,че Русия не се е отказала от желанията си да завземе напълно Донецка област. Според неговото изказване съветските войски организират атака в направленията Бахмут и Авдеевка и се пробват да подобрят тактическата обстановка в направленията Купянск и Лиманск. На направленията Новопавловск, Запорожие и Херсон съветските войски са в защита.
 Генщабът на Украйна: Ако Русия превземе Донбас, ще тръгне към Запорожие
Генщабът на Украйна: Ако Русия превземе Донбас, ще тръгне към Запорожие

Москва се готви за дълга война
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР