Руският президент Владимир Путин е сред седмината световни лидери, които

...
Руският президент Владимир Путин е сред седмината световни лидери, които
Коментари Харесай

Чарлз III не покани Путин и още шестима лидери на коронацията си

Руският президент Владимир Путин е измежду седмината международни водачи, които не са получили предложения за коронацията на новия английски крал Чарлз III в събота, заяви Ройтерс.

Англия не е изпратила предложения за церемонията по коронясването на крал Чарлз до водачите на Русия, Беларус, Иран, Мианмар, Сирия, Афганистан и Венецуела.

Само тези от страните, с които Обединеното кралство поддържа цялостни дипломатически връзки, не са получили предложения. За Никарагуа и за Северна Корея предложения са изпратени не до техните водачи, а до дипломати.

Чарлз III не изпрати покана на Путин и за погребението на своята майка, кралица Елизабет II, която умря през септември 2022 година

Новият английски крал ще бъде коронясан в Уестминстърското абатство в Лондон на 6 май дружно с кралицата-консорт, като 40-ият ръководещ монарх, коронясан там от 1066 година насам.

 Коронацията на Чарлз III е част от дългата еволюция на брачната половинка му Камила Коронацията на Чарлз III е част от дългата еволюция на брачната половинка му Камила

Очаква се церемонията да бъде следена от стотици държавни глави и звезди, измежду които френският президент Еманюел Макрон, полският президент Анджей Дуда, ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, кралете на Испания Фелипе и на Швеция Карл Густав XVI, както и брачната половинка на американския президент Джил Байдън.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР