Руският президент Владимир Путин е информирал по телефона турския си

...
Руският президент Владимир Путин е информирал по телефона турския си
Коментари Харесай

Ердоган е разговарял с Путин, за да го подкрепи, обяви Кремъл

Руският президент Владимир Путин е уведомил по телефона турския си сътрудник Реджеп Тайип Ердоган за обстановката в Русия в последните часове, заяви пресслужбата на Кремъл, представена от Българска телеграфна агенция. В публикуваното прессъобщение се показва, че диалогът се е провел по самодейност на турската страна.

Според пресслужбата на съветския президент Ердоган е изразил поддръжката си за съветското управление в борбата му със притежателя на наемната войска " Вагнер " Евгений Пригожин, който се разпалва против висшето съветско военно управление и разгласи през днешния ден, че е влезнал в съветския град Ростов на Дон и управлява там редица съветски военни обекти.

Пригожин упрекна съветските сили, че са обстрелвали негови бойци в Украйна, при което е имало доста жертви измежду редиците на " Вагнер ". Той прикани и съветския министър на защитата и началника на съветския общоприет щаб да дойдат в Ростов на Дон за диалози с него.

Малко след изказванията на Пригожин съветският президент Владимир Путин направи послание към нацията, в което сподели, че протичащото се е удар с нож в гърба на страната и народа на Русия и даде обещание да накаже сурово метежниците.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР