Руският президент подкрепя регулиране на сектора, но не и пълна

...
Руският президент подкрепя регулиране на сектора, но не и пълна
Коментари Харесай

Владимир Путин защити биткойна от централната банка

Руският президент поддържа контролиране на бранша, само че не и цялостна възбрана за добива

Руският президент Владимир Путин поддържа предлагането на съветското държавно управление за налагане на налог и контролиране на добива на криптовалути в страната, отхвърляйки предлагането на централната банка за цялостна възбрана на копаенето. Това оповестяват трима души, осведомени с въпроса, пред Bloomberg, представен от.

Президентът поддържа предлагането за ограничение на добива единствено в райони, където има остатък на създадена електрическа енергия, като Иркутск, Красноярск и Карелия, показват източниците, поискали анонимност.

Говорителят на президента Дмитрий Песков отхвърли да каже каква е позицията на Путин само че уточни, че той е наредил държавното управление и централната банка да работят за изглаждане на разликите.

Пресслужбите на държавното управление и централната банка не са дали отговор директно на питане за коментар на Bloomberg за статута на договарянията.

Позицията на Путин е добра вест за промишлеността, която трябваше да понесе редица удари напоследък. През 2021 година Русия се трансформира в третия по величина миньор на криптовалути в света, откакто Китай изцяло забрани добива. Преди нея са единствено Съединени американски щати и Казахстан, където по-рано през седмицата управляващите започнаха да стопират тока на някои миньори, демонстрират данни на Кеймбриджкия университет от октомври.

Подкрепата на президента, както и обществените му мнения по-рано през седмицата са сигнал, че предложенията по всяка възможност ще бъдат признати. В сряда той прикани държавното управление и централната банка да реализират единодушие скоро за това по какъв начин ще контролират криптосектора.

„ Ние също по този начин имаме известно конкурентно предимство тук, изключително при така наречен копаене “, сподели Путин по време на държавна среща, макар че също по този начин призна и рисковете, които криптовалутите водят след себе си. „ Имам поради остатъка от електрическа енергия и добре образования личен състав, който е разполагаем в страната “, добави президентът.

Добивът на биткойни изисква специфични компютри, които работят за решаването на комплицирани математически задания и най-големият разход за бизнеса са точно сметките за ток.

В Русия има редица райони, където налице е остатък от създадена електрическа енергия с помощта на водноелектрически централи или откакто са били затворени енергоемки индустриални обекти от времето на Съветския съюз.

Виталий Борщенко, съосновател на съветската компания за рандеман на криптовалути BitCluster, сподели, че миньори са били поканени към работна държавна група, откакто централната банка е разгласила своя отчет, предлагайки възбрана на добива.

„ Повечето миньори и организации са срещу радикални ограничения “, разяснява той.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР