Руският президент подчерта, че украинските войски са започнали да бягат

...
Руският президент подчерта, че украинските войски са започнали да бягат
Коментари Харесай

Путин пред Шойгу: Абсолютен успех е ситуацията в Авдеевка. Трябва да бъде надграждан

Руският президент акцентира, че украинските войски са почнали да бягат в безпорядък, когато е дадена заповедта за изтеглянето им
Руският президент Владимир Путин съобщи, че съветските войски ще продължат да навлизат в Украйна, с цел да надградят триумфите си на бойното поле след рухването на Авдеевка, откъдето съгласно него украинските войски са били принудени да бягат в безпорядък, съобщи Ройтерс.

Градът, който в миналото е имал население от 32 000 души, беше високомерен от съветските войски в събота, което е най-голямата победа на Путин на бойното поле от завладяването на град Бахмут през май 2023 г. Ожесточените боеве продължиха четири месеца. Украинският пълководец генерал-полковник Олександър Сирски съобщи, че е взел решението за отбягване на обграждане и " опазване на живота и здравето на военнослужещите ". Главнокомандващият добави, че войските се изтеглят " на по-изгодни позиции ".

Вчера президентът на Русия разяснява, че за евакуиране от града е била огласена, откакто украинските войски към този момент са почнали да бягат в безпорядък. Той акцентира, че всички пленени украински военнослужещи би трябвало да се употребяват с правата си според интернационалните конвенции за военнопленниците.

" Що се отнася до цялостната обстановка в Авдеевка, това е безспорен триумф, приветствам ви. Той би трябвало да бъде надграждан ", сподели Путин на министъра на защитата Сергей Шойгу в Кремъл.

" Това развиване би трябвало да бъде добре квалифицирано, обезпечено с персонален състав, оръжие, съоръжение и муниции ", сподели Путин. " Може да наподобява явно, само че все пак ви обръщам внимание на това ", добави той.

Украинските военни обявиха, че е, само че че обстановката се е нормализирала след отстъплението.

Всяка от страните в спора твърди, че другата е претърпяла тежки загуби, отбелязва Ройтерс. 

Сега следва да се види дали ще успее да удържи новата линия и дали Русия разполага с задоволителни запаси да продължи настъплението и да реализира нов пробив, сподели Филип Грос от парижката Фондация за стратегически проучвания.

Според представен от Агенция Франс Прес неназован европейски боен източник Украйна ще премине дълготрайно към защита, ще се пробва да отблъсква локалните съветски набези и ще се стреми да не пилее ненужно боен потенциал, до момента в който чака идването на нова военна помощ от Запада, най-много от Съединени американски щати.

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР