Руският президент обяви началото на "специална военна операция" в ДонбасГенералният

...
Руският президент обяви началото на "специална военна операция" в ДонбасГенералният
Коментари Харесай

Шефът на ООН призова Путин да не атакува Украйна

Руският президент разгласи началото на "специална военна интервенция " в Донбас

Генералният секретар на ООНАнтониу Гутериш насочи персонален апел към Владимир Путин да не нападна Украйна, минути преди съветският президент да разгласи военна интервенция против съседката си.

„ Президент Путин, спрете войските си да не нападат Украйна, дайте късмет на мира, прекалено много хора към този момент починаха “, сподели Гутериш по време на второто изключително съвещание на Съвета за сигурност за три дни по отношение на рецесията сред Русия и Украйна, предава.

Докато международните водачи един след различен призоваваха Русия да се отдръпна, Путин направи изненадваща тирада по съветската телевизия, като разгласи, че е „ взел решението за военна интервенция “.

Предупрежденията за допустима съветска инвазия се ускориха в последните седмици, откакто Москва струпа солидни войски по границите си с Украйна и по-рано тази седмица призна независимостта на два отделили се района на Източна Украйна.

Съобщението на Путин пристигна, откакто Кремъл сподели, че водачите на бунтовниците в Източна Украйна са поискали от Москва военна помощ против Киев.

Говорейки след Гутериш, заместник-секретарят на Организация на обединените нации по политическите въпроси Розмари ДиКарло сподели в сряда, че има известия за „ огромно струпване на войски и военна техника, придвижващи се към Украйна “ и че Русия е „ затворила въздушното пространство “ за цивилен самолети по границата сред две страни.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР