Руският пратеник в Израел предупреди в четвъртък, че Москва ще

...
Руският пратеник в Израел предупреди в четвъртък, че Москва ще
Коментари Харесай

Русия: Ще отговорим подобаващо, ако Израел даде оборудване на Украйна

Руският делегат в Израел предизвести в четвъртък, че Москва ще отговори, в случай че Йерусалим достави Киев с военно съоръжение на фона на спора на страната му с Украйна, написа The Times of Israel.

Говорейки пред съветската държавна телевизия, дипломат Анатолий Викторов разяснява известието на министъра на защитата Бени Ганц ден по-рано, че Израел ще даде на Украйна каски и бронежилетки.

Офисът на Ганц акцентира, че оборудването ще отиде за украинските цивилни избавителни и медицински сили, а не за военните.

„ Проверяваме деликатно тази информация и ще отговорим надлежно, в случай че бъде доказана “, сподели Викторов.

От изявленията на Викторов не стана ясно до какво може да докара подобен отговор.

Съобщението на Ганц в сряда бележи смяна в политиката за Израел, който за първи път претегли украинските претенции за известно отбранително съоръжение през март. Съвсем неотдавна опустошителни изображения, идващи от киевското предградие Буча, насърчиха доста страни против съветските старания и доведоха до смяна на тона на израелските политици.[ Позиция на The Times of Israel. Поглед Инфо напомня, че не е имало без значение интернационално следствие за тези събития.]

Израел заобикаля да се причисли прекомерно близо, към която и да е от страните, откогато съветските войски нахлуха в Украйна на 24 февруари. Това е една от дребното страни, които поддържат релативно топли връзки както с Украйна, по този начин и с Русия.

Въпреки това, реториката, идваща от Йерусалим, се промени след известията за хипотетични [но недоказани, Поглед] цивилни убийства от страна на руснаците. Външният министър Яир Лапид даже категорично упрекна Русия във военни закононарушения по-рано този месец, в най-строгите мнения до момента от върховен израелски чиновник против Москва.

Макар че Йерусалим може би е трансформирал ненапълно тона си, с цел да се съгласува повече със западните сили, до момента той твърдо отхвърля да способства за украинските военни старания. Вместо това Израел изпрати 100-тонен пакет филантропична помощ в Украйна и построи полева болница в западната част на страната.

Превод: СМ

ВАЖНО!!!!

Редакцията на и ПогледТВ

осведоми, че провежда посредством Клубовете „ Приятели на “ по предварителна поръчка срещи-дискусии в съответните градове по настоящи вътрешнополитически и геополитически тематики с

доцент Валентин Вацев, Боян Чуков, проф. Нако Стефанов, проф. Людмил Георгиев и други наши създатели и с екипа на редакцията.

Заявки изпращайте на email:

Заявки с изключение на от самите клубове могат да постъпват и от обособени читатели на и фенове на ПогледТВ.

Колкото повече самостоятелни поръчки има от един град, толкоз вероятността срещата в съответния град да се състои по-рано е по-голяма.

От редакцията на и ПогледТВ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР