Руският патриарх Кирил призова вярващите да се въздържат от посещаване

...
Руският патриарх Кирил призова вярващите да се въздържат от посещаване
Коментари Харесай

Руският патриарх Кирил призова вярващите да се въздържат от посещаване на храмове

Руският патриарх Кирил прикани вярващите да се въздържат от навестяване на храмове и да се молят вкъщи , с цел да допринесат за ограничение на разпространяването на ковид, съобщи Ройтерс.

До момента Русия е релативно леко наранена от пандемията, като в страната има девет смъртни случая и 1534 инфектирани. За последното денонощие обаче бяха регистрирани нови 270 случая на заразяване и съветските управляващи вкараха по-сериозни ограничения по отношение на ковид.

Патриарх Кирил прикани хората прецизно да съблюдават инструкциите на управляващите. Близо 60 % от 144-те милиона съветски жители се дефинират като православни християни , само че все по-малко хора посещават неделните богослужения в църквите, а част от присъстващите на службите носят маски.



Русия прекрати интернационалните полети и разгласи започващата през днешния ден седмица за неработна.
Руските управляващи подредиха затварянето на магазини и развлекателни уреди в Москва и други райони на страната.

Кметът на Москва Сергей Собянин обаче съобщи, че доста поданици на столицата не престават да излизат на открито, макар че по-голямата част от заразяванията са в техния град. Най-малко 52 000 души са се разхождали в събота по градските паркове, а доста възрастни хора са употребявали дълготрайно време публичния превоз, заяви Собянин.

Ситуацията с разпространяването на ковид доближи нова фаза. Пред очите ни е образецът с италианските и испанските градове, и даже Ню Йорк, където стотици души умират всеки ден, посочи кметът на Москва.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР