Руският патриарх Кирил изрази подкрепата си за усилията на президента

...
Руският патриарх Кирил изрази подкрепата си за усилията на президента
Коментари Харесай

Патриарх Кирил и Кадиров взеха страната на Путин

Руският патриарх Кирил изрази поддръжката си за напъните на президента Владимир Путин да предотврати разтърсванията в страната, съобщи ТАСС. 

" Като насочвам молебствия за спокойно решение на актуалната обстановка, в качеството си на Предстоятел на Руската православна черква приканвам тези, които са взели оръжие и са подготвени да го насочат против своите братя, да се вразумят. Пред лицето на общата опасност е належащо да се резервира единомислието, да се преглътнат обидите и персоналните упоритости, колкото и мъчно да е това от време на време. Подкрепям напъните на съветския държавен глава да предотврати безредиците в нашата страна ", сподели патриархът в обръщението си към своите сънародници.



Патриарх Кирил означи, че военната борба е тестване, при което е още по-необходимо " да пазим единството на народа, да се молим на Бога, да поддържаме бойците и да се поддържаме взаимно по всички вероятни способи ". " Днес, когато нашите братя се борят и умират по фронтовете, самоотвержено изпълнявайки своя дълг, когато враговете поставят всички старания да унищожават Русия, опитът да се посее разкол в страната съставлява най-голямото закононарушение, което няма никакво опрощение ", продължи той.

" Господ да резервира мира и единството, застрашени от апелите за безредици. Нека Бог закриля Русия, нейния народ и нейната войска ", сподели още съветският партриарх.



От своя страна чеченският водач Рамзан Кадиров зави, че в случай че се наложи, силите му са подготвени да оказват помощ за потушаването на протеста, разгласен от ръководителя на съветската частна наемническа компания " Вагнер ", съобщи Ройтерс. 

Кадиров дефинира дейностите на Евгений Пригожин като " удар с нож в гърба " и прикани съветските военнослужещи да не се поддават на никакви " провокации ".  
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР