Руският опозиционер Дмитрий Гудков, който вчера оповести, че е напуснал

...
Руският опозиционер Дмитрий Гудков, който вчера оповести, че е напуснал
Коментари Харесай

Руският опозиционер Дмитрий Гудков планира да пристигне в България



Руският опозиционер Дмитрий Гудков, който през вчерашния ден оповести, че е напуснал Русия и е дошъл в Украйна след предизвестие, че следва да бъде задържан поради политическата си активност, удостовери, че възнамерява да дойде в България.

За това съобщи организация Ройтерс, като се базира на изявление на Гудков за телевизионния канал " Украйна 24 ".

Гудков посочи, че след осъществяването на някои задължения в Киев ще дойде във Варна, с цел да се причисли към родителите си. Бащата - Генадий Гудков, който също е критик на Кремъл, се преместил " превантивно " в българския пристанище град през 2019 година, показва Ройтерс.

Руският опозиционен политик съобщи, че решението му да напусне Русия е " тактическо оттегляне ", подбудено от неспособността му да практикува дейно политиката заради възходящия напън от управляващите.

Гудков, който заседаваше в Долната камара на Народното събрание на Русия до 2016 година, се надяваше да се кандидатира още веднъж за място през септември, само че съобщи, че натискът върху него и фамилията му от управляващите към този момент е направил невероятно провеждането на политика в Русия.

" Мисля, че оставайки в страната, не мога да бъда ефикасен в среда, в която всъщност всяка политическа активност води до затвор освен за самите политици, само че и за техните поддръжници и членове на фамилията ", написа Гудков във Facebook и добави: " Това не е проваляне. Това е тактическо оттегляне за преразпределение на силите ".

Кремъл пък уточни, че правосъдните каузи против Гудков и други опозиционни фигури преди тазгодишните парламентарни избори не са свързани с политиката.

Редица деятели, критикуващи Кремъл, бяха сложени под домакински арест, избягаха от страната или бяха затворени по обвинявания, които съгласно тях са политически стимулирани.

Гудков беше изключен през 2013 година от партия " Справедлива Русия ", която постоянно поддържа Кремъл по значими въпроси, за образуване на улични митинги против управляващите.

Той упрекна Кремъл в репресии против опозицията, с цел да направи невероятно присъединяване на самостоятелни претенденти в тазгодишните парламентарни избори. Руските ръководещи отхвърлиха да се пробват да почисти полето от политически съперници.

" Искам да се върна в Русия, само че е мъчно да се каже по кое време ", сподели Дмитрий Гудков пред телевизия " Украйна 24 ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР