Руският опозиционер Алексей Навални обяви в социалната мрежа Инстаграм, че

...
Руският опозиционер Алексей Навални обяви в социалната мрежа Инстаграм, че
Коментари Харесай

Навални обяви, че отново е поставен в изолатор. Този път за шест месеца 


Руският опозиционер Алексей Навални разгласи в обществената мрежа Инстаграм, че още веднъж е подложен в единична килия, този път за период от шест месеца. Според юриста му това е опит на затворническите управляващи да увредят здравето му, съобщи Асошиейтед прес.

46-годишният Навални, който е наказан на 9 години затвор, от юни 2022 година се намира в колония №6 в село Мелехово, Владимирска област, при непоколебим режим. На 31 декември той беше изпратен в карцер за десети път. По време на престоя си се разболя от остра респираторна зараза, без да получи здравно лекуване.

Заради това към 500 съветски лекари, както и юристи, към този момент до президента Владимир Путин с искане да обезпечи подобаващи грижи за Навални и " да приключи злоупотребите " с него. Последва даже реакция на политици - над 80 локални депутати, които са със статут на общински съветници, също подписаха в негова отбрана.

" Дори и фанатици, и серийни убийци, които излежават доживотни присъди, имат право на свиждания, само че аз нямам ", написа Навални в Инстаграм.

Адвокатът му Вадим Кобзев сподели, че управлението на пандиза съзнателно е преместило болен пандизчия в една килия с Навални, с цел да го болести с грип. След това опозиционерът е бил лекуван с антибиотици, вследствие на което е получил стомашни проблеми и е измършавял.

Кобзев дефинира решението Навални да бъде подложен в изолатор за шест месеца като " умишлена тактика да се унищожи здравето му по всевъзможен начин " и добави, че сходно решение може да бъде взето само с утвърждението на Кремъл.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР