Руският опозиционен политик Алексей Навални е бил преместен от наказателна

...
Руският опозиционен политик Алексей Навални е бил преместен от наказателна
Коментари Харесай

Навални е преместен от сегашния си затвор на неизвестно място

Руският опозиционен политик Алексей Навални е бил изместен от наказателна колония ИК-6 във Владимировска област и не е ясно къде се намира сега, оповестиха през днешния ден негови сътрудници в обществената медийна платформа „ Екс “, съобщи Ройтерс.

Сътрудниците на Навални чакаха евентуалното му прекачване в затвор с по-строг режим, откакто през август той бе наказан на още 19 години затвор, отбелязва Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Говорителката на Навални Кира Ярмиш сподели, че затворническата администрация в ИК-6 в градчето Мелехово е уведомила юриста му, който е отишъл на място и е чакал пред пандиза, че опозиционният водач към този момент не е там.

Отказват да кажат къде са го отвели, написа Ярмиш в „ Екс “.

Процесът по прехвърлянето на пандизчии с трен на обширната територия на Русия може да отнеме седмици, а роднините и фамилията не са в положение да получат информация за местонахождението на лишените от независимост и за здравословното им положение преди да дойдат в новия си затвор.

Адвокатите на Навални не са се свързвали с него от вторник насам.

Миналата седмица сътрудничката на Навални Любов Собол сподели за Ройтерс, че неговите последователи се притесняват, че той е в развой на прекачване в нова наказателна колония и това съответствува с началото на акцията за президентските избори, а Владимир Путин разгласи, че ще се кандидатира за нов шестгодишен мандат.

„ Толкова доста ги е боязън от Навални, който е в пандиза, който има лимитирани права за преписка, не може да вижда фамилията си и така нататък, че… взеха решение (в този период) да го изолират колкото е допустимо от външния свят “, сподели Собол.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР