Руският опозиционен лидер Алексей Навални, който се намира в руски

...
Руският опозиционен лидер Алексей Навални, който се намира в руски
Коментари Харесай

Навални призова за протест срещу Путин в деня на изборите в Русия

Руският опозиционен водач Алексей Навални, който се намира в съветски затвор, прикани руснаците да стачкуват против Владимир Путин по време на президентските избори идващия месец, предава Barrons .

Путин ще бъде избран отново за още един шестгодишен мандат от Кремъл в строго следени избори, планувани за 15-17 март, написа амевриканската медия.

В обществените медии, където разгласява екипът на Навални в четвъртък, той прикани поддръжниците си да се насочат към урните едновременно в деня на изборите, образувайки опашки, с цел да покажат своята съпротива против Кремъл.

" Това може да е мощна проява на настроението в страната... същински хора, които се редят на опашка, с цел да гласоподават против Путин ", написа той.

Навални се намира в далечен затвор, излежавайки 19-годишна присъда по обвинявания, подложени на критика от него, правозащитни групи и западни държавни управления като политическо отмъщение за опълчване против Путин.

Протестите против режима на процедура са противозаконни в Русия.

Навални прикани поддръжниците си да се насочат към изборните секции в 12 часа на обяд в главния ден на гласуването - неделя, 17 март - като форма на легален митинг, който управляващите няма да могат да спрат.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР