Руският опозиционен лидер Алексей Навални, който е в затвора от

...
Руският опозиционен лидер Алексей Навални, който е в затвора от
Коментари Харесай

Навални със симптоми на грип, отказват му медицинска помощ в килията

Руският опозиционен водач Алексей Навални , който е в пандиза от две години, съобщи в сряда с, че страда от признаци, напомнящи грип , само че му е отхвърлен съответен достъп до здравна помощ , а поддръжниците му осъдиха това, като опит на Кремъл да го убие постепенно, заяви Франс прес.

Очакваше се в сряда Навални да взе участие в три правосъдни съвещания по видеоконферентна връзка от килията си. На тях се преглеждат тъжби против рестриктивните мерки, наложени му от затворническата администрация.

Навални приказва пред съдията и изиска отсрочване на тези три чувания по здравословни аргументи, което получи, удостовери пред Агенция Франс Прес говорителката му Кира Ярмиш.

46-годишният Алексей Навални съобщи, че е трябвало да води " жестока борба ", с цел да получи " обикновени медикаменти ", и че му е била отказана хоспитализация в здравното поделение на пандиза, ситуиран на 200 км от Москва.

" Отне ми четири дни, с цел да получа още малко топла вода ", оповестява опозиционният водач, представен от екипа си, като твърди, че има " тресчица и високо кръвно ". Той добави, че администрацията на пандиза принуждава негов съкилийник да се движи сред здравното поделение на пандиза, което е наранено от грипна зараза, и килията му.

Руският президент " Путин продължава да се пробва да убие Навални, само че по по-дискретен и муден метод ", разгласи през днешния ден екипът на Навални.

В " Инстаграм " брачната половинка му Юлия Навална упреква затворническите управляващи, че отхвърлят да лекуват брачна половинка ѝ и " категорично " утежняват изискванията му на задържане. " Вие хора ли сте? ", попита ги риторично тя.

Близо 500 съветски лекари са подписали петиция, оповестена във Facebook, в която приканват Владимир Путин да обезпечи подобаващи грижи за Навални и да спре " издевателството ".

В понеделник деятелят заяви, че на 31 декември за десети път е бил изпратен в изолатор за период от 15 дни, където правата му са още по-ограничени. Основанието за това е, че се измил преди избраното време. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР