Руският опозиционен лидер Алексей Навални и около 1350 негови поддръжници

...
Руският опозиционен лидер Алексей Навални и около 1350 негови поддръжници
Коментари Харесай

Антиправителствени протести в Русия, Алексей Навални и още хиляди арестувани

Руският опозиционен водач Алексей Навални и към 1350 негови поддръжници бяха задържани през днешния ден по време на митинги против наскоро избрания отново на президентския пост Владимир Путин , заяви ДПА.
 митинги Русия БГНЕС

 
Навални бе задържан в центъра на Моск ва, един от 90-те града в Русия, където негови поддръжници излязоха да стачкуват, оповестиха уредниците на демонстрациите.
 

Това стана два дни преди встъпването в служба на Путин в четвъртия му президентски мандат.
 митинги Русия БГНЕС

 митинги Русия БГНЕС
Данните за броя на задържаните са на правозащитната организация " ОВД-Инфо ".
 
Арестите са осъществени бруталн о, уточни организацията , като акцентира, че някои от задържаните имат одрасквания и отоци.
 
В Москва за малко полицията употребява сълзотворен газ и използва мощ , с цел да разпръсне демонстрацията. Имаше и конфликти сред опозиционери и деятели, подкрепящи Кремъл.
 
Руските управляващи към този момент не са разгласили информация какъв брой хора са арестувани.

 митинги Русия БГНЕС
Най-голям е броят на задържаните в Москва - 600 .

Демонстрациите под наслова " Той не е наш цар! " са против дългото ръководство на Путин, растящата корупция и цензурата в Русия, означи Ройтерс.

 митинги Русия БГНЕС
В Санкт Петербург , вторият по величина съветски град, хиляди минаха в шествие по " Невски проспект ", фамозната централна улица в остарялата имперска столица, скандирайки " Путин апаш! ", и " Путин вън ".
 
Някои стачкуващи се пробваха да блокират придвижването на коли, преди да се намеси полицията. Протестиращи хвърляха яйца и бутилки с вода по служителите на реда, които използваха сълзотворен газ. Руската полиция блокира огромна част от града и стартира да арестува стачкуващи, заяви Асошиейтед прес.

 митинги Русия БГНЕС
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР