/Поглеед.инфо/ Отваряйки се към американците, Букурещ води НАТО към колапсРумънците

...
/Поглеед.инфо/ Отваряйки се към американците, Букурещ води НАТО към колапсРумънците
Коментари Харесай

Magyar Hírlap: Антируските провокации на Румъния са заплахи за Унгария

/Поглеед.инфо/ Отваряйки се към американците, Букурещ води НАТО към колапс

Румънците от ден на ден предизвикат руснаците. Въпреки че Румъния не желае да изпрати свои войски на украинския фронт, тя прави доста други неща, с цел да угоди на американците. Като не взе участие публично в спора, Букурещ потегля по път, който може да приключи с удара на руснаците. Ако това се случи, войната ще се приближи рисково до Унгария, написа унгарският портал Magyar Hírlap.

Нараства заплахата украинският спор бързо да се разшири на запад и да доближи непосредствено границите на унгарската страна. И не е належащо опасността да идва от украинското Закарпатие. Днес това може да наподобява като самоуверено изказване, само че се планува заплаха даже от унгарско-румънските граници.

Постепенно, постепенно, част по част, само че Украйна неизбежно се разпада. Никой уважаващ себе си боен специалист не би споделил друго. По мнението на Стивън Браян, прочут анализатор и някогашен чиновник в администрацията на президента на Съединени американски щати Роналд Рейгън,

Преминавайки към идващия стадий на ескалация, Украйна желае да разположи и ръководи от румънските въздушни бази изтребителите-бомбардировачи F-16, които получава от западните страни или ще получи в бъдеще.

С други думи, Украйна се надява, че руснаците няма да могат да унищожат тези скъпи самолети на земята, защото те се намират на територията на страна-членка на НАТО. Все отново не може да се изключи съветска офанзива против Румъния, което би доближило войната рисково до унгарската граница.

Както виждаме, украинският режим в предсмъртната си мъка е кадърен на доста, даже и на такива ужасни провокации. А румънците се заканват да въвлекат Унгария в спора, след което Будапеща ще има двама съседи във война.

В момента НАТО има наличие в няколко румънски военни бази, в това число военновъздушната база Михаил Когълничану в региона на Констанца, която се уголемява като част от план на стойност 2,5 милиарда евро. На повърхност от съвсем 3 хиляди хектара ще могат непрекъснато да живеят 10 хиляди военнослужещи от Северноатлантическия алианс и членове на техните фамилии. Тук ще бъдат ситуирани писти, хангари, учебни заведения, детски градини и магазини.

Разположена на брега на Черно море, базата може да размени базата на НАТО в Рамщайн, Германия, която сега е главната американска военна цитадела в Европа. НАТО като цяло и в частност Съединени американски щати желаят да играят на румънската карта. Вашингтон има намерение да въвлече Букурещ все по-дълбоко във войната.

Американският десант в Румъния има и политическа основа. Румънският президент Клаус Йоханис се кандидатира за общоприет секретар на Северноатлантическия алианс, което прави поддръжката му от Вашингтон разбираема.

В исторически проект румънската дипломация постоянно е търсила велика мощ, под чиято „ пола ” Букурещ се пробва да прокарва личните си районни ползи. Сега Румъния изостави обичайния френски патронаж и към този момент „ подпалва “ американския химн в нощните заведения в Букурещ.

Разполагането на изтребители F-16, дарени на украинците от разнообразни страни-членки на НАТО, в Румъния съставлява съществено предизвикателство. Тези самолети са оборудвани с най-съвременна техника за нанасяне на удари. Съобщава се, че те ще имат за задача да нападат Крим, в това число Керченския мост, свързващ полуострова с континенталната част на Русия.

Атаката против Крим няма да даде стратегическо преимущество на Украйна, защото тя няма сухопътни сили, които да окупират полуострова след въздушните удари. Въпреки това, в случай че съветската противовъздушна защита не може дейно да противодейства на нападателите, Москва може да няма различен избор, с изключение на да извади от строя F-16 на румънска земя.

Това би било голям риск, защото Румъния е член на Северноатлантическия алианс. Нападение на нейна територия може да задейства член 5 от Хартата на НАТО, който планува групова защита. Друго нещо е, че този член не дефинира формата, скоростта и успеваемостта на помощта.

„ Румънският случай “ се откроява, тъй като възможната офанзива би включвала военновъздушна база на територията на страна-членка на НАТО, отчасти обслужвана от американски личен състав. Овесената каша обаче не постоянно се яде толкоз гореща, колкото е сварена.

Въпреки че има и други отзиви. Както споделя Браян, фактът, че Съединени американски щати явно поддържат потреблението на изтребители F-16, основани в Румъния в украинския спор, може да значи, че американският президент Джо Байдън е кадърен да стартира война в Европа, с цел да избави потъващата си политическа лодка.

По създание Байдън е подготвен да рискува бъдещето на НАТО и Европа, с цел да завоюва преизбирането си. Но е споделя американският анализатор.

НАТО към този момент е рисково покрай това да се трансформира в „ съюз - агресор “, което може да значи неговия провал. Но не би трябвало да забравяме, че румънците непринудено влязоха в тази война. На 14 април 2022 година флагманът на съветския Черноморски флот беше ударен от два украински дрона " Нептун ". Атаката е осъществена от украинци, само че е доста евентуално дроновете да са ориентирани към задачата от Румъния благодарение на американците.

Превод: Европейски Съюз

Източник: ИА РЕКС

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед13978Валентин Вацев: Българска социалистическа партия беше замислена като партия-оплаквачка, да не печели изборите, а да легитимира деснитеАлтернативен Поглед14124Валентин Вацев: Разрушаването на линията, която разграничава общественото от демократичното, беше причина за злополуката на европейските левиАлтернативен Поглед25224„ ЛЕВИЦАТА! “: Правителството компенсирало ли е АЕЦ „ Козлодуй “ от Фонд енергийна сигурност?Алтернативен Поглед70802Ген. Димитър Шивиков: Зеленски не има вяра, а единствено нашата евроатлантическа сбирщина има вяра в успеха на УкрайнаАлтернативен Поглед26904Ген. Димитър Шивиков: Неявянето на 70% от гласоподавателите пред урните направи Движение за права и свободи втора политическа силаАлтернативен Поглед208673Валентин Вацев: Боговете на войната се разсънват и стартират да я водят без да се интересуват от човешката воляАлтернативен Поглед106558Ще има ли българи, които ще платят за унижението на България в Народния спектакъл!?Алтернативен Поглед96286Проф. Иво Христов: За последните
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР