Руският национал с български корени Александър Георгиев спаси 24 удара

...
Руският национал с български корени Александър Георгиев спаси 24 удара
Коментари Харесай

Александър Георгиев спаси 24 удара при победа на Колорадо Аваланч над Бостън Брюинс

Руският национал с български корени Александър Георгиев избави 24 удара и Валери Ничушкин вкара единствения гол при дузпите за победа на Колорадо Аваланч с 4:3 против Бостън Брюинс в мач от постоянния сезон на Националната хокейна лига на Съединени американски щати и Канада (НХЛ).

Георгиев отрази удари Джейк ДеБръск и Давид Пастърнак, а Чарли Койл не съумя да уцели вратата. Така пристигна ред на Ничушкин, който заби шайбата в мрежата и завоюва двете точки за Колорадо. " Лавините " са втори в Централната дивизия с 55 точки и една зад Уинипег Джетс.



Сам Малински, Мико Рантанен и Логан О`Конър вкараха за Аваланч в постоянното време, а Нейтън Маккинън записа асистенция и продължи отличната си серия в Колорадо, където е с 16 попадения и 29 голови паса. Той има най-малко точка във всичките си 22 домашен мача този сезон и е единствено на една от клубния връх на Джо Сакич.

Брад Марчанд се разписа два пъти за Брюинс, които също имат 55 точки и са водачи в Аталнтическата дивизия. Джон Бийчър също вкара, а Джереми Суейман спря 33 удара. Бостън имаше късмет да завоюва в продължението с пауърплей четирима на трима, само че Георгиев спря поредно удари на Павел Заха, Пастърнак и Чарли Макавой.

Мат Мъри отрази 23 удара в дебюта си за сезона и записа първи шътаут в кариерата си за победа на Далас Старс с 4:0 против Минесота Уайлд. Точни за триумфа бяха Тайлър Сегин, Рууп Хинц, Радек Факса и Джейсън Робъртсън.



Стражът на Уайлд Марк-Андре Флюри пък остана с 551 победи в кариерата си, като идната му ще го изпрати преди всичко във безконечната класация за поста. За момента той е еднакъв с Патрик Рой.

Евгени Малкин записа гол и асистенция, а Чад Руведел вкара за първи път през сезона и Питсбърг Пенгуинс завоюва с 4:1 против Филаделфия Флайърс. Алекс Неделкович направи 36 спасявания в дербито на Пенсилвания, а Картър Харт записа рекордните си за сезона 39 за Флайърс.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР