Руският митрополит Антоний, втория човек в Московската патриаршия след патриарх

...
Руският митрополит Антоний, втория човек в Московската патриаршия след патриарх
Коментари Харесай

Протестиращи освиркаха Антоний и Митрофанова пред руската църква в София, руският духовник им показа с пръст, че са ненормални!

Руският митрополит Антоний, втория човек в Московската патриаршия след патриарх Кирил, бе посрещнат от протестиращи пред съветската черква „ Свети Николай “ в София. Украинци, руснаци, съперници на режима на Путин и българи се събраха тази заран пред храма, с цел да изразят несъгласието си с визитата на висшия свещеник, представляващ Църква, която благославя войната против Украйна, оправдава убийствата на почтени и се моли за успеха на Русия над Киев.

Малко откакто Антоний влезе в храма, дойде и дипломат Елеонора Митрофанова, която бе освиркана от протестиращите. Гневните жители носеха плакати „ Тук не е Москва “, „ Спрете геноцида “, „ Стоп на Путин “, „ Путин Zдохни! “. Ненадейно от храма към 9,30 часа се появи Антоний, насочи пръст към слепоочието си и стартира да го върти, демонстрирайки на жителите, че нямат разум и са ненормалници.

Подобна безочливост не бях виждало до в този момент, това не е свещеник, а безсрамник. Той удостовери, че е представител на черква, която поддържа убийствата и войната. Бият камбаните на църквата, с цел да заглушат виковете на жителите " Убийци! ", съобщи пред Faktor.bg Олена Коцева, водач на " Мати Украйна " и уредник на митинга.

 protest_antonii1.jpg
Визитата на Антоний е следващата подла съветска хибридна интервенция против Украйна, свободния свят, България и православието. Целта на визитата, както Faktor.bg първи писаq е 

БПЦ да признае в незабавен порядък Томоса на сръбския патриарх

в Белград за автокефалия на Църквата в Северна Македония, който е подсилен за в този момент единствено от Москва. Освен това БПЦ би трябвало да поеме и всекидневен ангажимент да не осъжда съветските военни закононарушения в Украйна, както и да отсрочва признаването на новата Независима Украинска черква. Идеята е да се показва престижът на Кирил Гундяев и да се покаже, че Вселенската патриаршия и Вартоломей нямат такава роля  и въздействие в православния свят. 

Антоний ще служи в съветския храм дружно с най-видния съветски сътрудник за въздействие в БПЦ – Ловчанския епископ Гавриил.

 protest_antonii2.jpg

Визитата на съветския свещеник можеше да бъде предотвратена от ДАНС и Външно министерство, само че проруските сили в държавната администрация още веднъж се оказа по-силни.

Припомняме, че през последните месеци Антоний бе изпъден от Германия, а Лондон му отхвърли влизане във Англия.

Именно поради следващия съветски пробив в националната ни сигурност, през вчерашния ден зам.-шефът на българския парламент ген. Атанас Атанасов изиска още тази седмица шефът на ДАНС да бъде изслушан по тематиката за визитата на Антоний.

Скандалът с съветския посетител се случва тъкмо в седмицата, когато България получи червен картон за приемане в Шенген. Български държавници и политици упрекнаха Нидерландия за изолирането ни, само че очевидно не си дават сметка, че визити като това на Антоний са блестящо удостоверение, че сме обезсърчителен сътрудник, а границата ни е пробита.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР