Руският министър на отбраната Сергей Шойгу се е обадил последователно

...
Руският министър на отбраната Сергей Шойгу се е обадил последователно
Коментари Харесай

В телефонен маратон Шойгу предупреждава за украинска мръсна бомба“

Руският министър на защитата Сергей Шойгу се е обадил поредно на френските и турските си сътрудници, с цел да им заяви, че Украйна може да употребява " мръсна бомба ". По-късно денем бе обявено, че той е провел диалози и с английския си сътрудник  Бен Уолъс и американския министър Лойд Остин.

Руският министър на защитата Сергей Шойгу е разискал обстановката в Украйна по телефона с френския си сътрудник Себастиан Лекорньо , като е предал на френския си сътрудник информация за допустима провокация от страна на Украйна с потребление на " мръсна бомба ".

Това оповестява държавната организация ТАСС, базирайки се на изказване на Руското министерство на защитата. " Интерфакс " оповестява и за извършен подобен диалог и с турския министър на защитата Хулуси Акар.

Телефонните диалози са извършени през днешния ден, 23 октомври. Страните са разискали обстановката в Украйна, която " има непрекъсната наклонност към по-нататъшна неконтролируема ескалация ".

Това е първото известие от страна на съветски организации от началото на войната, което удостоверява интензивност от страна на съветски висши представители . До този миг телефонните диалози с представители на западните страни, съгласно съветските известия за тях, постоянно са се провеждали по самодейност на непознатите водачи, което и съветските организации акцентират.

По-късно денем ТАСС заяви и за диалог по същата тематика на Сергей Шойгу с английския му сътрудник Бен Уолъс и американския Лойд Остин .

Информациите, която дават от съветското Министерство на защитата е буквално същите , както за предходните му диалозите с френския и турския министър.
 Сергей Шойгу беседва с шефа на Пентагона
Сергей Шойгу беседва с шефа на Пентагона

Те са разискали неотложни въпроси на интернационалната сигурност

Тази заран съветската държавна осведомителна организация РИА Новости написа, че Украйна възнамерява да взриви на своя територия " мръсна бомба " - стандартен арсенал, който ще изхвърли радиоактивни субстанции в атмосферата, или нуклеарно устройство с ниска мощ. Новости се базира на " надеждни източници в разнообразни страни, в това число Украйна ". Повече сведения за източниците не се показват.

Според тезата на РИА Новости, това би било провокация, целяща да упрекна Русия в потребление на оръжия за всеобщо заличаване.
 Зеленски: Атака против Каховка значи, че Русия губи войната
Зеленски: Атака против Каховка значи, че Русия губи войната

Киев твърди, че на 20 октомври, че съветските сили са минирали язовира на Водноелектрическа централа Каховка

Тази седмица специалисти от американския Институт за проучване на войната (ISW) няколко пъти предизвестиха, че Москва приготвя осведомително почвата за провокации под подправен байрак.

По-конкретно ISW допусна, че  към ВЕЦ-а, с цел да  и да забавят украинското контранастъпление.

Според тях Кремъл може да се опита да употребява тази провокация, с цел да отклони вниманието от новината за третото унизително оттегляне на съветските войски.

Миналия вторник окупационните управляващи на Херсонска област оповестиха евакуация на жителите на няколко общини, в това число град Херсон , на левия бряг на река Днепър. Първоначално мярката бе оповестена като водите на язовир Каховка да не наводнят района. Според съветските управляващи това би било разследване от украински бойкот.

Едва няколко дни по късно съгласно изпълняващия длъжността губернатор на района Володимир Салдо.
 Русия оповестява за гнет в Херсон
Русия оповестява за гнет в Херсон

При терористичната офанзива в Херсон има убити и ранени
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР