Руският министър на отбраната Сергей Шойгу обсъди износа на зърно

...
Руският министър на отбраната Сергей Шойгу обсъди износа на зърно
Коментари Харесай

Министрите на отбраната на Русия и Турция обсъдиха износа на зърно от Украйна

Руският министър на защитата Сергей Шойгу разиска износа на зърно от Украйна и ситуацията там, както и спора в Сирия с турския си сътрудник Хулуси Акар, заяви съветското министерство на защитата, представено от РИА Новости.

" По самодейност на турската страна на 7 юни 2022 година съветският министър на защитата Сергей Шойгу организира телефонен диалог с министъра на националната защита на Турция Хулуси Акар. Основното внимание беше обърнато на обмена на отзиви и оценки за обстановката в Украйна и Сирия. ", споделиха от министерството.

Те прецизираха, че " министрите на защитата са разискали в детайли въпросите за сигурността на корабоплаването в Черно море по отношение на решаването на казуса с износа на зърно от територията на Украйна ".

Било е маркирано и смисъла на продължаването на тясното съдействие в Сирия, ориентирано към поддържане на дълготрайна непоклатимост в района.

Припомняме, че в сряда следва. Той ще бъде съпроводен от дипломатическа и военна делегация и ще организира диалози с турския си сътрудник Мевлют Чавушоглу и турски дипломати и военни. Двамата министри се чака да обсъдят опцията за експорт на украинско зърно през Черно море и обвързваните с това проблеми, както и оповестените неотдавна планове на Турция да организира.

Междувременно, че към момента няма ясни контури на вероятните съглашения по отношение на износа на зърно от Одеса, Украйна би трябвало да почисти методите към пристанищата.
 Киев: Турция купува откраднато от Русия украинско зърно
Киев: Турция купува откраднато от Русия украинско зърно

Разследва се кой е забъркан в транспортите през турски води
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР