Руският министър на финансите Антон Силуанов ще оглави делегацията на

...
Руският министър на финансите Антон Силуанов ще оглави делегацията на
Коментари Харесай

Руският финансов министър начело на делегацията за Г-20

Руският министър на финансите Антон Силуанов ще оглави делегацията на Русия на срещата на Г-20 на следващия ден във Вашингтон, съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция. Организатор на форума тази година е Индонезия.

По-рано представител на американското министерство на финансите съобщи, че отрасловата министърка на Съединени американски щати Джанет Йелън има намерение да бойкотира някои сесии в границите на срещата на Г-20, в случай че в тях взе участие Русия. Ведомството изрази убеденост, че Силуанов ще се включи по видеовръзка на някои от съвещанията. Йелън ще взе участие в откриването на форума, отдаден на международната стопанска система, прецизира Франс прес.

Финансовите министри и централните банкери от Г-20 няма да разпространят взаимна декларация след срещата поради напрежението, обвързвано с войната в Украйна, заяви източник от немското държавно управление, представен от Ройтерс и ДПА. Очаква се измежду водещите тематики в дневния ред да бъде отражението на съветската инвазия в Украйна върху международната стопанска система, уточни източникът. " Няма да оставим лъжите и пропагандата от страна на Русия без коментар ", посочи той.

Преди това е било обсъждано дали въобще да се отиде на срещата, в случай че Русия е показана, добави източникът.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР