Руският медиен регулатор Роскомнадзор разпореди на медиите да изтрият новини

...
Руският медиен регулатор Роскомнадзор разпореди на медиите да изтрият новини
Коментари Харесай

Русия поиска медиите да изтрият публикации с думите „инвазия“ и „нападение“ срещу Украйна

Руският медиен регулатор Роскомнадзор разпореди на медиите да изтрият вести и репортажи, употребяващи думите „ нахлуване “, „ инвазия “ или „ оповестяване на война “, с цел да опишат на Русия в прилежаща Украйна.

Регулаторът заяви в събота, че е почнал следствие за "разпространение на недостоверна публично значима информация " против самостоятелните издания "Новая газета ", "Ехото на Москва ", "InoSMI ", "Медиазона ", New Times, Dozhd и други за отразяването им на войната в Украйна.

Медиите бяха упрекнати в издание на "неточна информация за обстрела на украински градове и цивилни жертви в Украйна вследствие на дейностите на съветската войска ". Ако изданията откажат да изтрият изявленията си, Роскомнадзор заплаши да ги блокира.

Освен това организацията стартира "административно следствие " против медиите, което може да докара до санкции в размер до 5 милиона рубли (60 000 долара).

От Роскомнадзор споделиха, че медиите могат да намерят "надеждна информация " единствено от "официални съветски осведомителни издания ".

Около 100 съветски публицисти, в това число няколко от държавни медии като ТАСС и RT, подписаха отворено писмо, осъждащо „ военната интервенция, която Русия стартира против Украйна “.

В петък от Роскомнадзор предизвестиха, че достъпът до Facebook ще бъде стеснен, защото компанията е блокирала формалните сметки на няколко съветски държавни медии, в това число РИА Новости и телевизионния канал на Министерството на защитата "Звезда ".

Руското държавно управление се стреми да управлява прецизно информацията за войната в Украйна и да предотврати прояви на антивоенни настроения.

През първите два дни след началото на нашествието в Украйна съветската полиция задържа над 1800 души в 60 града поради митинги против войната.

Близо 700 000 души са подписали онлайн петиция, призоваваща обществеността да приказва против войната в Украйна.

До този миг съветското държавно управление не е предоставило публична информация за съветските военни загуби по време на нахлуването в Украйна.
 MH17: Разобличаването на съветската дезинформация  please wait The code has been copied to your clipboard. The URL has been copied to your clipboard
No media source currently available

Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 година до 2004 година излъчва излъчвания на български език. От началото на 2019 година Свободна Европа е възобновена като цифрова платформа за даване на мултимедийно наличие на български език.
Фейсбук конгрес Най-ново видео  Минометна офанзива в Харков Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР