Руският лидер Владимир Путин навърши вчера 66 години, от които

...
Руският лидер Владимир Путин навърши вчера 66 години, от които
Коментари Харесай

Владимир Путин – Един лидер на 66

Руският водач Владимир Путин навърши през вчерашния ден 66 години, от които последните близо 20 е отпред на страната си като президент или министър-председател. Подценен от мнозина при започване на политическата си кариера, през днешния ден той се подрежда измежду най-влиятелните държавни ръководители в целия свят.

Президентът ще организира деня с родственици, близки и другари, заяви пред ТАСС през вчерашния ден представителят на Кремъл Дмитрий Песков, който посочи, че многочислените диалози с задгранични водачи, които поздравиха Владимир Путин за рождения му ден през вчерашния ден включват и “сериозни тематики ”. Което на процедура значи, че президентът още веднъж ще бъде ангажиран в почивния си и празничен ден.

Списъкът и “калибърът ” на поздравяващите Путин е величествен, даже единствено на тези, които Кремъл публично разкрива. Основните пожелания за здраве и триумфи обаче президентът приема на 7 октомври от роднините и околните си, за които не е известно изключително доста.

Със брачната половинка си Людмила Путин се раздели през 2013 година след 30-годишен брак. Двамата имат две дъщери – Мария (р. 1985 година в Ленинград) и Катерина (р. 1986 година в Дрезден). За техния персонален живот обаче няма съвсем никаква публична информация. Според главната версия и двете са приключили университет под друга фамилия. Мария евентуално е омъжена за холандец, с който се е срещнала, до момента в който живяла в кралството на ниските земи. Президентът обаче отхвърля някоя до щерките му да е живяла в чужбина. По-малката щерка по данни на съветски и западни медии е Катерина Тихонова. Смята се, че е омъжена, а евентуално към този момент разведена с съветския милиардер Кирил Шамалов (36 г.).

Самият Путин е признавал, че има внуци, за които също не е известно нищо. На въпроса за какво това е по този начин, Путин е отговарял на конференция с тезата, че внуците му не би трябвало да порастват като “принцове по кръвна линия ”. Казва, че се среща рядко с дъщерите си и съжалява, че натовареният график не му разрешава да си поиграе с внуците. Рядко се вижда и с някогашната си брачна половинка Людмила, за която споделя, че имат доста положителни връзки.

Иначе московските медии хвалят Владимир Путин като ослепителен образец за сериозен последовател на здравословния метод на живот. Рядко си разрешавал да пийне чашка водка или халба бира. Всеизвестна е неговата пристрастеност към джудото, занаятчия на спорта е и по самбо, което през днешния ден към този момент не е толкоз известно у нас. От 2011 година кара кънки на лед и играе хокей, а тази година стана ясно, че има и шофьорска брошура за товарен камион, който подкара по новооткрития мост до Крим. Увлича се и по подводен лов на риба, като е казвал, че избира в менюто си рибата пред месото. “Чай пия единствено зелен ”, декларира Путин, който харесва ободряващата напитка повече от кафе. “За сладкото като цялостен съм безучастен, като изключим сладоледа ”, добавя той. През 2012 година президентът бе хазаин на закуска за публицисти, от която стана ясно, че заран хапва каша от елда и сурови яйца от пъдпъдък, които полива със сок от цвекло и хрян.

В детството си обичал да чете Ръдиард Киплинг, а по-късно се насочил към Михаил Лермонтов. Известно е, че обичаната му група е съветската групировка “Любэ ”, само че харесва още шведския квартет АББА, както и цигански песни.

Един от персоналните му лекари споделя, че Путин се отнася спекптично към медикаментите, даже да са елементарни таблетки за настинка. Президентът предпочитал национални средства за лекуване – чай с мед, баня, масаж. Бори напрежението с плуване.

В политически проект назовава себе си прагматик с закостенял уклон. Скептично и “без оптимизъм ” се отнася към монархията. Владее британски и немски език.

Владимир Путин стана и.д. президент на Русия на 31 декември 1999 година с решение на тогавашния държавен глава Борис Елцин, след което печели изборите. След втория си мандат съобщи щафетата на Дмитрий Медведев, с цел да стане министър председател. През 2012 година двамата си размениха функциите. Тази пролет Владимир Путин завоюва нов 6-годишен мандат като президент. През май т.г. той съобщи, че изрично се е придържал и се придържа към конституцията, която му не разрешава трети следващ мандат, след приключването на следващия през 2024 година “Конституцията не разрешава това и считам да се придържам към това предписание в бъдеще ”, сподели Путин.

Иначе на фона на сътрудниците си в Г-20 Владимир Путин е покрай златната среда. Най-млад в групата на най-големите международни стопански системи е френският президент Еманюел Макрон, който през декември ще навърши 41 година Най-възрастен пък е саудитският крал Салман (82 г.). В началото на първия си мандат 47-годишният Путин бе измежду най-младите в Г-20.

Не мисли за пенсия


На 66 години президентът Владимир Путин към този момент е на възраст за пенсия, даже с повишението й, подписано от него този месец – 65 година за мъжете и 60 година за дамите в Русия.

В същото време съветският водач въобще не мисли да се пенсионира, заяви предишния месец представителят му Дмитрий Песков. “Президентът беседва с Джак Ма (шеф на корпорацията “Алибаба ”, който мисли да се отдръпва в заслужена отмора – б.р.) и доста се учуди по какъв начин китайският предприемач мисли да излиза в пенсия с неговата сила ”, съобщи Песков. Путин декларирал още, че самият той въобще не има намерение сходно нещо, което даже не му е хрумвало.

За него


Не ми е зложелател


Владимир Путин е мой противник, само че не ми е зложелател. Той съставлява Русия, а аз – Съединени американски щати. Така че в прочут смисъл сме съперници и тук не може да става дума за другари и врагове. Вероятно някой ден в бъдеще можем да станем другари.

Доналд Тръмп, президент на Съединени американски щати


Противниците му са психологично заболели


Противници на курса на Путин към този момент няма, а и да има – това са психологично заболели хора и би трябвало да бъдат изпратени за диспансеризация. Путин е на всички места, Путин е всичко, Путин е безспорен и незаместим.

Александър Дугин, съветски държавник, през 2007 година


Неприкосновеност при негов отвод от властта


Ако Путин се откаже от властта, би трябвало да бъде обезпечена неговата неприкосновеност…Не желая разтърсвания и хора, които да тичат по улицата с оръжие. Искам естествен преход на властта, при който на Путин би трябвало да бъде препоръчана сигурност за него, за фамилията му, за парите и капиталите му, както и за някакъв стеснен кръг от неговите хора.

Алексей Навални, апетитен за най-влиятелен опозиционер в Русия


Проблемът не е единствено в него


Проблемът, който стои пред нашата страна, се състои освен в личността на президента Путин, само че и в системата, която е основал. В системата на еднолична власт, в границите на която не съществува нито самостоятелен парламент, нито самостоятелен съд, нито без значение гражданско общество. Всички са принудени да тичат за пари в Кремъл. А което е най-смешното – за личните си пари.

Михаил Ходорковски, някогашен олигарх, през 2014 година
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР