Руският либерален политик Борис Надеждин загуби обжалването срещу решението на

...
Руският либерален политик Борис Надеждин загуби обжалването срещу решението на
Коментари Харесай

Надеждин загуби обжалването, няма да участва в руските президентски избори

Руският демократичен политик Борис Надеждин загуби обжалването против решението на изборните управляващи да му забранят да взе участие в президентските избори. Те ще се проведат идващия месец. Очаква се актуалният президент Владимир Путин още веднъж да завоюва, съобщи Асошиейтед прес.

 

На напред във времето в предизборната акция на Борис Надеждин бе апелът му за преустановяване на спора в Украйна, а изключването му от конкуренцията демонстрира, че управляващите няма да толерират каквото и да било намерено опълчване на дейностите на Кремъл.

 

Днес Върховният съд на Русия отхвърли жалбата на Надеждин против техническите аспекти на решението на централната изборна комисия да не го допусне до президентските избори на 15-17 март. Съдът би трябвало да прегледа и другото му обжалване против решението на комисията. 

 

Хиляди руснаци в страната подписаха петиции в поддръжка на кандидатурата на Надеждин - извънредно деяние в строго следения политически пейзаж в Русия.

 

Надеждин, който е локален народен представител от град покрай Москва, събра 105 000 подписа. Той ги подаде в изборната комисия, с цел да получи позволение да взе участие в изборната конкуренция.

 

Комисията разгласи предходната седмица, че повече от 9000 подписа от акцията на Надеждин са невалидни, което е задоволително, с цел да бъде дисквалифициран. Според закона в Русия в петициите на евентуални претенденти за президент не може да имат повече от 5% невалидни подписи.

 

Миналата седмица Надеждин изиска комисията да анулира решението си, заявявайки, че стотиците хиляди подписали се съветски жители са зад него. Избирателните управляващи отхвърлиха изказванието. 

 

71-годишният Путин взе участие в изборите като самостоятелен претендент, предава Българска телеграфна агенция. Той разчита на строгия надзор над съветската политическа система, който е наложил за 24-те години, през които е на власт. Преизбирането на Путин е съвсем несъмнено поради това че негови известни критици, които биха могли да са опасност за ръководството му, са вкарани в пандиза или са в чужбина. А множеството самостоятелни медии са неразрешени в Русия. Той е изправен пред проформа съпротива, състояща се от трима други  претенденти, номинирани от партии, близки до Кремъл.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР